Pretraživač sajta
Montenegrina
 

Antropologija
Arheologija
Arhitektura
Crnom Gorom
Dijaspora
Film / Pozorište
Humor, satira i karikatura
Istorija
Književnost
Likovna umjetnost
Muzika
Religija
Strip 
 | Naslovna | O projektu | Saradnički program | Knjiga utisaka | Kontakt |

 

 

Dragi posjetioci Montenegrine predstavljamo vam najbolje stripove i ilustracije u Crnoj Gori.
U saradnji sa Centrom za afirmaciju stripa - udruženje strip autora Crne Gore, krenuli smo u objavljivanje serije stripova i ilustracija, od autora iz Crne Gore.

 

Vladimir Brajovic-WilovskiVladimir Brajovic - Wilovski

Rodjen 18.06.1970. godine u Podgorici.

Jedan od prvih polaznika Škole animacije koja je bila organizovana u Podgorici od strane akademskog slikara Nikice Raicevica.

Radio kao 2D animator na mnogim animiranim TV spotovima u bivšoj Jugoslaviji.

1990 počinje rad u Bikić studiu – Beograd gdje za kratki animirani film “Butterfly” zajedno sa Novakom i Veselinom Brajovićem dobija specijalnu nagradu “YU ASIFA” i zlatnu medalju grada Beograda u kategoriji animacije na 41 Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkog filma.

Na petom jugoslovenskom festivalu animiranog filma u Čačku za isti film dobija nagradu za najbolji crtež a godinu dana kasnije film je nominovan za Kristalnu Prizmu od strane jugoslovenske akademije filmskih nauka i umjetnosti.

1992 prelazi da radi u Dunav film gdje kao supervisor 2D animacije za australijski studio Energee Entertainmaint radi na seriji Digswell Show.

2002 nastavlja rad kao art director u Fun Factory studio-Beograd za koji vizuelno kreira karaktere i concept art za dvije interaktivne igrice za djecu: Tajni Agent Izzy i Bunga Banga Re. Dvije godine kasnije odlazi u Minhen gdje nastavlja da radi kao ilustrator, flash/3D animator, strip crtač i dizajner.

Paralelno radi diplomski rad na Univerzitetu primjenjenih nauka u Salzburgu na smjeru kompjuterske animacije.