Pljevlja – Promovisana knjiga PUTUJUĆI AFORIZAM Senada Strujića

 
 

U okviru XXIX Dana humora i satire “Vuko Bezarević”, održanih od 18. do 20. juna u Pljevljima, promovisana je knjiga aforizama PUTUJUĆI AFORIZAM, nedavno preminulog Senada Strujića iz Pljevalja.

 

Senad Strujic - Putujuci aforizam - naslovna

Senad Strujic - Putujuci aforizam - impresum

 
 

Senad StrujicSenad Strujić je rođen u Pljevljima 4. marta 1954. godine. Osnovnu školu i gimnaziju učio je u Pljevljma a Pravni fakultet je završio u Podgorici 1978. godine i iste godine se zapošljava u Rudniku uglja u Pljevljima, kao diplomirani pravnik. Cio radni vijek je proveo u Rudniku, na raznim odgovornim poslovima.
Bio je svestran sportista, posebno fudbaler. Za FK „Rudar“ je odigrao mnoge utakmice, počev od pionirskog i kadetskog pa sve do omladinskog i prvog tima. Vojni rok je služio u Postojni, gdje je zaslužio priznanje Primjeran vojnik.
Senad je cio život bio odan sportu, volio je ples i dobru knjigu, lijepu, mudru i duhovitu riječ, pa je svaki dan počinjao i završavao aforizmima, koje je „prosipao“ svuda oko sebe. Po tome je bio poznat u rodnim Pljevljima, koja bez prijeke potrebe nikada nije napuštao, i gdje je i preminuo 23. novembra 2014. godine. Za sobom je ostavio suprugu Selmu i sina Harisa, snahu Azru i unuke Kerima i Berina.

Iza Strujića su ostali bezbrojni aforizmi, koje nekada nije ni zapisivao, jer mu to i nije bio krajnji cilj, već ih je darivao prijateljima, poznanicima, kolegama, slučajnim saputnicima, svima s kojima bi bio u društvu. Objavljivao ih je u listovima i novinama, govorio na književnim večerima, na radiju i televiziji, a pri kraju života je pripremao knjigu, koju, na žalost, nije stigao da objavi. Kao višegodišnjem učesniku u programima Dana humora i satire „Vuko Bezarević“, Savjet te manifestacije je odlučio da u svojoj ediciji objavi ovu njegovu zbirku aforizama. Knjigu za štampu su priredili i uredili njegovi prijatelji, pljevaljski aforističari, na osnovu nedovršenog rukopisa i dostupne pisane zaostavštine.

 

Knjigu možete čitati ako
kliknete na naslovnu stranu

Senad Strujic - Putujuci aforizam - naslovna