Podgorica – Izložba „Narodne nošnje Crne Gore XIX – XX vijek“

 

 

                    Dana 6.04.2017.godine, u 19 časova, u izložbenom prostoru JU Muzeji i galerije Podgorice, Marka Miljanova br.4, održat će se otvaranje izložbe pod nazivom  „Narodne nošnje Crne Gore  XIX XX vijek“.

U cilju promovisanja naših kulturnih vrijednosti JU Muzeji i galerije Podgorice prikazuju izložbu „Narodne nošnje Crne Gore XIX -XXvijek“ koju je realizovao Narodni muzej Crne Gore sa Cetinja, a ispred JU Muzeji i galerije Podgorice organizator je  dipl.etnolog Vladislav Ivanović, muzejski savjetnik.

Raduje nas činjenica što ćemo ovom izložbom, koja je ujedno i potvrda naše uspješne dugogodišnje saradnje, široj javnosti približiti jedan veoma značajan dio etnografskog nasljeđa Crne Gore, istakli su u JU Muzeji i galerije Podgorice.

Izložba ima za cilja, da svojom  postavkom, prezentacijom 35 kompleta narodnih nošnji, nakita i oružja, sačuvanih u muzejskim fondovima  i pratećim katalogom, široj javnosti predstavi i pruži na uvid odjevne predmete  koji su bili u upotrebi na teritoriji Crne Gore tokom XIX i u prvoj polovini XX vijeka. 

                 Izložbu će otvoriti  Nela Savković, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × five =