Podgorica – Premijerno izvođenje predstave “Mlijeko u prahu”

 

Predstava “Mlijeko u prahu” po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, biće premijerno izvedena 7. oktobra 2017. u Velikoj Sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 20 sati. Radi se o praizvedbi dramskog teksta “Mlijeko u prahu”. U predstavi uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. Producent predstave je Slobodan Radović.

“Mlijeko u prahu” je drama smještena u Podgorici, 1991. godine, u vrijeme intervencije tadašnje JNA na Dubrovnik. Priča govori o tajnoj ljubavi mladog slikara i oženjenog doktora u situaciji rata, rastuće tjeskobe i užasa. Ratne okolnosti su izvanredna pozadina ali i motivacioni okvir za jednako duboku intimnu dramu. Suočeni sa sopstvenim osjećajem krivice a živjeći u predominantnom socijalnom diskursu koji veliča muškost i ratničke atribute, oni postaju lak plijen za manipulaciju trećeg lika u ovom komadu- muškarca koji vrbuje i raznim ucjenama i pristiscima prisiljava muškarce da “dobrovoljno” krenu u rat. Drama “Mlijeko u prahu” obrađuje problem nesuočavanja sa ratnom prošlošću iz devedesetih godina prošlog vijeka, koji je prisutan u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Predstavu realizuju Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK), KIC “Budo Tomović” i  “Taurus production”, uz podršku Ministarstva kulture i Glavnog grada Podgorice.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 11 =