Podgoričko kulturno ljeto – Izložba “Vremenska kapsula”

 

 

               Izložba “Vremenska kapsula” koju su priredili studenti Univerziteta Donja Gorica biće otvorena u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u četvrtak, 20.septembra u Kuslevovoj kuću u 19 sati. 

               Projekat „Vremenska kapsula“ studenata UDG predstavlja svojevrsni sinhronijski presjek njihovog umjetničkog rada u okviru jedne urbane integralne strategije, koja je plod umreženosti fakulteta ovoga univerziteta, a selektovani studentski radovi ukazuju na kreativno kritičko promišljanje, moderne tendencije, na prožimanje s klasičnim likovnim stvaralaštvom. Određeni segmenti izložbe ukazuju na otvorenost ka eksperimentu s materijalima, oblicima, simbolikom, kao i na usmjerenost ka ekologiji, što je sve prisutnija potreba svakog stvaraoca.

               Zona eksperimenta kroz koju hrabro ali i odmjereno koračaju ovi studenti potreba je današnjice, izazov koji rađa djela s naglašenim autorskim pečatom, jedinstvene kreacije, funkcionalne i inkluzivne.

               Raritetan pristup inkluzivnoj problematici, kao jednoj od ključnih elemenata održivog razvoja urbane sredine postaje sinonim za pojam humane globalizacije.