Podgoričko kulturno ljeto – promocija monografije Plava lagunaU okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, u poneđeljak 26. avgusta sa početkom u 21 čas na Ljetnjoj sceni (iznad sastavaka Ribnice i Morače, Tvrđava Depedogen) održaće se promocija monografije Plava laguna. O Monografiji će govoriti: Dragana Kršenković Brković, Nela Savković Vukčević, Ana Medigović i Suzana Pajović.

Izdavač Monografije je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice. Lutkarsko pozorište Plava laguna osnovano je 1994. godine kao prvo crnogorsko profesionalno lutkarsko pozorište. Za dvije godine rada Pozorište je pripremilo tri predstave koje su igrane preko 100 puta u gradovima širom Crne Gore. Monografija Plava laguna istorijsko je svjedočanstvo o pozorišnom životu Podgorice i Crne Gore. (Dr Čarna Brković).

Monografija Plava laguna može se preuzeti u prostorijama Sekretarijata za kulturu i sport a na predstojećem 5.internacionalnom sajmu knjiga Podgorica 2019, koji će se održati od 01. do 05. oktobra u Bemax Areni, na info štandu Sekretarijata za kulturu i sport.