Podgoričko ljeto 2016 – Promocija monografije “As pik – prvi ka Oskaru”

 

podgoricko kulturno ljeto - logo

Da je vjecna Crna Gora

Monografija “As Pik – prvi ka Oskaru” autora Draška Đurovića biće predstavljena u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2016“, u petak, 16.septembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, sa početkom u 21 sat.

Pored autora na promociji će govoriti Milica Milša, Branko Baletić, Mihailo Radojičić i Žarko Jokanović, a moderator programa biće Sabrija Vulić.

monografija-as-pikKnjiga o istoimenom filmu („As Pik – Loša sudbina“), prvom crnogorskom kandidatu za nagradu Oskar u istoriji, objavljena je u izdanju Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore. Zasnovana je na Đurovićevoj studiji u kojoj reditelj obrađuje idejne, koncepcijske i tehničke karakteristike filma i upućuje na interaktivnost filmskog i grafičkog dizajna. Pored autorovog teksta, monografija sadrži priloge brojnih članova ekipe koja je radila na stvaranju filma, kao i prikaze filma i kritike.

Istovremeno i analitički-interpretativna i zanimljiva ljubiteljima filma izvan esnafa, ova bogato ilustrovana monografija nastala je u želji da filmska ostvarenja crnogrske kinematografije počnu da prate i publikacije namijenjene i stručnoj javnosti, ali i ljubiteljima filma uopšte.

Likovni urednik monografije je Danijela Popović, a urednik izdanja Valentina Knežević.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 14 =