Pregled po gradovima » Kotor »

Centralni programi “Neđelje mađarske kulture u Crnoj Gori” na Festivalu KotorArt

Manifestacija Neđelje mađarske kulture u Crnoj Gori trajaće od 20. juna do kraja septembra, a tokom tog perioda biće upriličena 24 događaja od kojih će centralni događaj, gostovanje simfonijskog orkestra Starog Budima, biti organizovano... dalje »

 

Kotor – Predstavljanje knjiga “Razgovori – Znakovi vremena” Ranka Pavićevića

U organizaciji JU Muzeji iz Kotora, u srijedu, 26. juna 2019. godine, u 20 sati, u Galeriji solidarnosti u Kotoru, biće predstavljena knjiga Razgovori – Znakovi vremena, novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA  iz Budve. O knjizi... dalje »

 

KFPD 2019: Program scene za mlade 26 – 28. jun

SCEZAM, odnosno Scena za mlade, je dijete Kotorskog fetsivala pozorišta za đecu. To je malo čudno jer je SCEZAM tinejdžer, a Festival dijete. Stalno zaboravljamo da su svi prvo bili đeca. Kako ističu organizatori, prvo... dalje »

 

Kotor – Međunarodna likovna manifestacija III Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom III Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’. Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’... dalje »

 

Španski multimedijalni šou na 27. KFPD

Još jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce... dalje »

 

Gradska galerija Kotor – Izložba skulptura i nakita Dragane Filipović Santovac

Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi skulptura i nakita ,,Žena/ prošlost i budućnost’’, akademske vajarke Dragane Filipović Santovac          ... dalje »

 

Luštica Bay i KotorArt – Dream team za nove pobjede!

KotorArt Don Brankovi dani muzike i Luštica Bay već nekoliko godina blisko i kreativno sarađuju, na radost mnogih posjetitelja, kako lokalne publike tako i gostiju, oplemenjujući zvucima najeminentnijih muzičara današnjice... dalje »

 

Epske igrice: Zidanje Skadra u Kotoru

Još jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce... dalje »

 

Kotorski festival pozorišta za đecu 2019 – Velike avanture Malog pirata

Još jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce... dalje »

 

Zagrebački kvartet na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike

Koncert Zagrebačkog kvarteta, pod nazivom „Vijek trajanja“ na KotorArt Don Brankovim danima muzike održaće se 16. jula 2019. godine, u Katedrali Sv. Tripuna. Koncertom se obilježava 100 godina postojanja i aktivnog koncertnog... dalje »

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike – Śećanje na Olivera Dragojevića

U poneđeljak, 29. jula 2019. godine, u okviru serijala programa „Coca-Cola Stage“, na KotorArt Don Brankovim danima muzike nas očekuje koncert posvećen Oliveru Dragojeviću, pod nazivom „Moj galebe“. Na Stadionu malih sportova... dalje »

 

Gradska galerija Kotor – Izložba slika “Simbol u apstrakciji” autora Vasa Nikčevića

Gradska galerija Kotor priprema izložbu slika ,,Simbol u apstrakciji’’, autora Vasa Nikčevića, akademskog slikara iz Nikšića.           Vaso Nikčević je rođen 1964. godine u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu... dalje »

 

Pjaca od džeza neđeljom na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Neđelja je dan za džez! Na KotorArt Don Brankovim danima muzike, svake neđelje tokom trajanja Festivala, u periodu od 13. jula do 13. avgusta biće organizovani koncerti džez muzike na Pjaci od muzeja sa početkom u 23h. Dodatne... dalje »

 

OJU“Muzeji“ Kotor – Međunarodni dan muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. maja 2019. OJU“Muzeji“ Kotor, pripremaju bogat kulturni program. Muzej grada Perasta “Izložba STRIPA”, autorke Tijana Cvetić iz Kotora, uz muzičku i multimedijalnu prezentaciju... dalje »

 

Roman & Prijatelji – na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Koncert pod nazivom “Roman i prijatelji” na KotorArt Don Brankovim danima muzike održaće se 6. avgusta u Crkvi sv. Duha. Poznata djela epohe romantizma izvešće violinisti Roman Simović i Frančeska Dego, violistkinje... dalje »

 

Muzej grada Perasta – Izložba stripa Tijane Cvejić

OJU”Muzeji” Kotor se godinama u nazad pridružuje manifestaciji Međunarodnog dana muzeja i u svojim organizacionim jedinicama organizuje razna dešavanja koja afirmišu kulturu i stvaralaštvo mladih umjetnika kao i zaposlenih... dalje »

 

Kotor – Otvorena izložba ‘Dvanaesti’

U utorak, 14. maja 2019. godine, u Kotoru, u Galeriji solidarnosti, u organizaciji Opštinske javne ustanove ,,Muzeji“ Kotor,  i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, otvorena je izložba ,,Dvanaesti“... dalje »

 

Massimo Savić na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Jedan od omiljenih muzičara u regionu prepoznat po visokom kvalitetu njegovih kompozicija i interpretacije, Massimo Savić, nastupiće 30. jula na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u okviru Coca-Cola Stage-a, na Stadionu malih... dalje »

 

Kotor – Otvaranja izložbe ‘Dvanaesti’ autora Aleksandra Rafajlovića u Galeriji solidarnosti

Aleksandar Rafajlović je potomak freskopisaca i ikonopisaca Dimitrijevića-Rafailovića, jedanaestorice slikara iz pet generacija Bokokotorske slikarske škole koji svojom djelatnošću, od prve potpisane ikone iz 1680. godine do druge... dalje »

 

Iskre mladosti na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Na koncertu pod nazivom Iskre mladosti, koji će se održati 17. jula na Ljetnjoj pozornici u Kotoru uz Festivalski orkestar KotorArta kojim će dirigovati poljski dirigent, maestro Jacek Rogala, premijerno će biti izvedeno autorsko... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031