Pregled po gradovima » Kotor »

Autorsko veče književnice Dragane Kršenković Brković

OJU ,,Muzeji” Kotor i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor, povodom Međunarodnog dana knjige, organizuju u utorak, 23. aprila 2019. godine “Autorsko veče književnice Dragane Kršenković Brković”. Veče će... dalje »

 

ArtEco – ekološki projekat KotorArt Don Brankovih dana muzike

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa pričom o ekologiji nakon prošlogodišnjeg festivala kada su upravo ekologija, održivi razvoj i očuvanje životne sredine bile ključne teme. Ovogodišnje akcije kreću već od aprila,... dalje »

 

Tradicionalno, svečano i savremeno – tri premijere za otvaranje XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike

Svečano otvaranje XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike pod nazivom Umjetnost sjećanja tradicionalno se održava 13. jula, na Dan državnosti, ispred katedrale Sv. Tripuna, sa početkom u 22h. Ovogodišnjim programom umjetnički... dalje »

 

Tivat i Podgorica – Duo gitara Pippo Corvino & Mahan Mirarab

Duo gitara Pippo Corvino & Mahan Mirarab prirediće dva koncert u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019” 12.aprila u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegro (Tivat) u 20 sati i 13.aprila... dalje »

 

Gradska galerija Kotor – Izložba dokumentarnih fotografija “Katastrofalni zemljotres 1979. godine”

Gradska galerija Kotor priprema izložbu dokumentarnih fotografija g-dina Marka Kampe – Katastrofalni zemljotres 1979. godine. Povodom 40 godina od katastrofalnog zemljotresa, koji je 15 aprila 1979. godine zadesio Crnu Goru, posebno... dalje »

 

Muzeji Kotor – Obilježavanje 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019)

OJU ,,Muzeji“ Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, povodom obilježavanja 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019), organizuju u poneđeljak, 15. aprila u Kotoru bogat i cjelodnevni... dalje »

 

Yuja Wang i Andreas Ottesamer na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Pijanistkinja Juđa Vang /Yuja Wang/ i klarinetista Andreas Otenzamer /Andreas Ottensamer/ nastupiće na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike u sklopu dva koncerta, 7. avgusta u Luštici Bay i 9. avgusta 2019. godine, u Crkvi... dalje »

 

27. izdanje KFPD će se održati pod sloganom PUT NA MJESEC

Prenosimo saopštenje organizatora Kotorskog festivala pozorišta za đecu. Kotorski festival pozorišta za djecu je odlučio da vas i ove godine povede sa sobom u novu avanturu. Poslije prošlogodišnjeg nevjerovatnog puta oko svijeta... dalje »

 

KFPD 2019 – Poziv za izradu prostornih instalacija

Fondacija Kotorski festival pozorišta za djecu upućuje poziv umjetnicima za izradu instalacija – skulptura koje će se koristiti za vrijeme trajanja Kotorskog festivala. Sve uslove koje se traže ovim pozivom možete viđeti... dalje »

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike podržavaju mlade i talentovane crnogorske muzičare

KotorArt Talenti na ovogodišnjem festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike imaće priliku da se predstave na četiri koncerta. U pitanju su koncerti planirani u Crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan”,... dalje »

 

Kotor – Obilježavanje Međunarodnog dana književnosti za đecu

Kotorski festival pozorišta za djecu u sklopu svog programa već godinama posvećuje posebnu pažnju književnosti za đecu. Budući da je 2. april Međunarodni dan književnosti za đecu, dostavljamo tekst urednice književnog programa... dalje »

 

Kotor – Svjetski dan pozorišta

Danas, 27. marta u teatrima širom svijeta obilježava se Svjetski dan pozorišta. Ovaj dan se obilježava od 1962. godine. Pozorište je jedan od najstarijih umjetničkih izvora razonode, čija istorija traje još od Antičke Grčke,... dalje »

 

Gradska galerija Kotor – Izložba fotografija Igora Antića

Gradska galerija Kotor priprema izložbu fotografija ,,Nedovršene forme #7’’, akademskog umjetnika  Igora Antića. Igor Antić je rođen 1962. u Novom Sadu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon čega... dalje »

 

Don Brankovi dani muzike – Narek Haknazarian jedna od zvijezda ovogodišnjeg festivala

U Kotor, na XVIII KotorArt Don Brankove dane muzike, stiže svijetski priznat violončelista, Narek Haknazarian /Narek Hakhnazaryan/. Koncert je zakazan za 05. avgust 2019. godine, u koncertnoj dvorani, Crkvi sv. Duha, sa početkom... dalje »

 

Konkurs za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u Crnoj Gori

ASSITEJ Crna Gora – udruženje za razvoj pozorišta za djecu i mlade, u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica raspisuje konkurs za najbolji originalni dramski tekst za djecu i mlade... dalje »

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike dobili EFFE Label

Kotor, 21. mart 2019. Nakon dodijeljene najprestižnije nagrade u oblasti turizma u Crnoj Gori “Wild Beauty Award” za manifestaciju godine, KotorArt Don Brankovi dani muzike dobitnici su i evropskog priznanja. EFFE Label je evropski... dalje »

 

Poruka povodom Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade

Dobro pozorište nas izaziva da  razmišljamo i  ohrabruje da maštamo o svijetu kome težimo.  Vilijem Defo Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan pozorišta za đecu i mlade pod sloganom Povedite dijete... dalje »

 

Čačak – Izložba fotografija “Stećci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore”

Izložba fotografija “Stećci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore” autorke Mirjane Vukasović, arhivistkinje u Muzeju grada Perasta u realizaciji Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor, biće otvorena u Narodnom muzeju u Čačku,... dalje »

 

Kotor – Obilježavanje Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade

U srijedu, 20. marta obilježava se Svjetski dan pozorišta za đecu i mlade pod motomPovedite dijete u pozorište, danas! U Kotoru, ovaj dan će biti obilježen izvođenjem predstave LAGARIJE – čas o surogatu, u Velikoj sali... dalje »

 

Kotor – Izložba crteža ,,Novi svetski poredak’’

Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi crteža ,,Novi svetski poredak’’, akademske slikarke Ane Cvejić iz Beograda.           Ana... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031