Pregled po gradovima » Nikšić »

Kompletiran muzički program Rokumentarnih dana

Na ovogodišnjem, trećem po redu izdanju revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani nastupiće četiri zanimljiva muzička imena. Nakon projekcija LP Trilogije (serijala Glasba je časovna umjetnost) u podgoričkom KIC... dalje »

 

Treća revija muzičkog dokumentarnog filma – Rokumentarni dani

Treća revija muzičkog dokumentarnog filma – Rokumentarni dani održaće se 23. maja u Podgorici i od 24-26. maja u Nikšiću. Prvo ovogodišnje iznenađenje je to što će filmovi moći da se pogledaju u dva crnogorska grada. Publika... dalje »

 

JU Muzeji i galerije Nikšić – Hepening povodom obilježavanja međunarodnog Dana muzeja 2019.

JU Muzeji i galerije Nikšić i Fondacija Petar Lubarda, povodom obilježavanja međunarodnog Dana muzeja 2019. organizuju likovne radionice za đecu svih uzrasta, učenike, mlade i starije sugrađane. Svi zainteresovani za učešće... dalje »

 

Aleksandar Ćuković – Pisac u kupatilu

Poštovani pośetioci, predstavljamo vam knjigu Aleksandra Ćukovića “Pisac u kupatilu”. Kako se u kritičkim osvrtima navodi, radi se o “zbirci samosvjesnih kratkih priča koje su stavile prst na čelo”, to je knjiga... dalje »

 

Muzeji i galerije Nikšić – Izložba slika Milodarke Milatović

U četvrtak, 25. aprila 2019. godine, u 20h, u Galerijama “Nikola I” i “Ilija Šobajić”, Muzeji i galerije Nikšić organizuju izložbu slika Milodarke Milatović. O svom radu, autorka izložbe Milodarka... dalje »

 

Nikšić – Autorsko veče prof. dr Milorada Nikčevića

U srijedu, 24. aprila 2019. godine, u 18h, u JU “Zahumlje” u Nikšiću, održaće se autorsko veče prof. dr Milorada Nikčevića. Organizator večeri je Fakultet za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja. Govore: Dragan... dalje »

 

Muzički centar Crne Gore – Radionice za učenike i profesore muzičkih škola

U okviru projekta Music Up Close Network EU programa Kreativna Evropa, Muzički centar Crne Gore i ove godine priređuje muzičke radionice za učenike i profesore muzičkih škola. U petak, 12. aprila od 15 do 20 časova, Aleksandar... dalje »

 

Program manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019“

Kompletan program manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019“ možete viđeti ako kliknete na fotografiju.

 

JU “Muzeji i galerije” Nikšić – Izložba “Himna čovjeku” Tatjane Burzanović

U srijedu, 03. aprila 2019. godine, JU “Muzeji i galerije” Nikšić, organizuju izložbu “Himna čovjeku”, autorke Tatjane Burzanović. Izložba će biti otvorena u galerijama “Nikola I” i “Ilija... dalje »

 

JU Muzeji i galerije Nikšić – Izložba slika Luke Joksimovića

JU Muzeji i galerije Nikšić, u subotu, 23. marta 2019. godine, u 19h, organizuju otvaranje izložbe akademskog slikara Luke Joksimovića. Postavka radova će biti u Galerijama “Nikola I” i “Ilija Šobajić”. Luka... dalje »

 

Crnogorski simfonijski orkestrar – Koncert “Betoven u Nikšiću”

U petak, 22. marta 2019. godine, sa početkom u 20 časova Crnogorski simfonijski orkestrar održaće koncert pod nazivom „Betoven u Nikšiću“. Simfoničare će na nastupu u Nikšićkom pozorištu predvoditi Kiril Stankov, njemački... dalje »

 

Manifestacija Dani frankofonije 2019

Ovogodišnje izdanje Dana frankofonije počinje u srijedu, 20. marta koncertom sastava Clazz kvintet u Crnogorskom narodnom pozorištu. Manifestacija Dani frankofonije, koja se slavi svuda u svijetu, predstavlja važan događaj u... dalje »

 

Nikšić – Promocija knjige “Natprirodna bića u tradicijskoj kulturi Crnogoraca”

U četvrtak, 28. februara 2019. godine, u 19h, Fakultet za crnogorski jezik i književnost organizuje promociju knjige “Natprirodna bića u tradicijskoj kulturi Crnogoraca”, autora Adnana Čirgića. Promocija će s održati... dalje »

 

Nikšić – Časopis “Pozorište” dragocjen kofer dramske umjetnosti

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta nedavno je objavila novi, 35–i broj časopisa „Pozorište“. Jubilarni broj časopisa objavljen je mjesec i po ranije od uobičajenog termina zbog obilježavanja stotinu trideset... dalje »

 

Muzeji i galerije Nikšić – Izložba Mirka Dragovića “Sjećanja”

JU Muzeji i galerije Nikšić, u poneđeljak, 25. februara 2019. godine, u 19h, u Galeriji „Nikola I”, organizuje izložbu Mirka Dragovića “Sjećanja”. O umjetničkom stvaralaštvu Mirka Dragovića, u katalogu... dalje »

 

Muzeji i galerije Nikšić – Izložba Novice Kovača

U poneđeljak, 04. februara 2019. godine, Muzeji i galerije Nikšić organizuju izložbu Novice Kovača. Izložba će biti otvorena u Galeriji “Ilija Šobajić” u 19 časova. Novica KovačRođen u Nikšiću 1980 god.Završio... dalje »

 

Nikšić – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

Nakon uspješnog koncerta održanog u CNP-u u decembru 2018, maestro Borjan Canev, gost-dirigent iz Makedonije i dobitnik prestižnog makedonskog priznanja za „Najboljeg muzičkog izvođača”, drugi put će u ovoj sezoni predvoditi... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2017
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031