Tivat – Izložba slika Danijele Drakulović Stamatović

 

 

U Muzej i galerija Tivat i Galatea Gallery priređuju Izložbu slika akademske slikarke Danijele Drakulović Stamatović, pod nazivom „Serafimski uzvišeno”. Postavku u galerijskom prostoru Muzeja i galerije Tivat u petak 12.10.2018. godine u 20 sati otvoriće performansom autorka izložbe. 

Prilikom otvaranja nastupiće Rezeda Valejeva učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole Tivat, odsjek flauta iz klase nastavnice Žane Lekić.
Danijela Drakulović Stamatović je rođena 25. septembra 1976. godine u Titogradu, Crna Gora. Završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. godine u klasi profesora Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2006. godine. Njena djela se nalaze u galerijama i privatnim kolekcijama u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, taliji, Sloveniji, Švedskoj, Turskoj, Holandiji, SAD, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.
Samostalne izložbe:
2004. godina – Galerija „Personality” Podgorica
2004. godina – Galerija Instituta „Čigota” Zlatibor (Republika Srbija)
2014. godina – Klub kulture „Soba” Podgorica
2014. godina – Galerija Hotela „Ramada” Podgorica
2015. godina – Galerija „Marko Krstov Gregović” Petrovac
2018. godina – Muzej i galerija Tivat

Učesnik je Cetinjskog bijenala 2002. godine sa radom „Rekonstrukcija” na „Ljetnji univerzitet” koji je vodio Arno Lebel Rožu iz Pariza, a radila je i na izradi mozaika zajedno sa četiri kolege, koji je ugrađen u zgradu „Ruskog poslanstva” na Cetinju (danas Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore). Bila je predstavnik
Crne Gore na Art Simpozijumu „Kalpak festival” Istanbul – Sarkoy – Tekirdag, Turska 2018. godine.