Tivat – Povodom Svjetskog dana muzike održan koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 

Povodom Svjetskog dana muzike, a u okviru „Muzičkih promenada“ koje je organizovao Centar za kulturu Tivat, sinoć je na Gradskoj rivi Pine koncert održao Crnogorski simfonijski orkestar pred oko hiljadu i pet stotina posjetilaca.

 

 

Predvođeni maestrom Grigorijem Kraskom, crnogorski simfoničari izveli su popularne kompozicije epohe romantizma: introdukcije iz opere „Karmen“ Žorža Bizea i „Travijate“ Đuzepea Verdija, zatim „Mađarsku igru br. 5“ Johanesa Bramsa, treći stav iz „Simfonije br.8“ i „Slovensku igru br.1“ Antonjina Dvoržaka, Maskanjijev „Intermeco“ iz „Kavalerije rustikane“, kao i valcer iz baleta „Uspavana ljepotica“ Petra Iljiča Čajkovskog i uvertiru iz operete „Laka konjica“ Franca fon Supea.

Izvrsne reakcije publike i veliki aplauzi nakon izvođenja kompozicija, a posebno ovacije na samom kraju nastupa, potvrdili su kvalitet interpretacija CSO-a i atraktivnost programa, kojima je uz numeru „Skočna“ iz „Prodane nevjeste“ Bedžiha Smetane i „Radecki maršom“ Johana Štrausa svečano zaokružen ovaj praznik muzike.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 7 =