Tivat – Promocija knjige ZAPISANA CRNA GORA autora Miomira MarošaU srijedu 05. juna 2019. godine, urednik-autor, voditelj i profesor dr Miomir Maroš, održaće književno veče i predstaviti svoju knjigu “Zapisana Crna Gora” u Maloj sali Centra za kulturu – DTV Partizan, sa početkom u 20:00h. Moderatorka večeri će biti Dolores Fabijan.

Maroš u ovoj knjizi zadržava prepoznatljivost svog rada na televiziji te svjedoči o životu i sela i zaselaka, sa­življava sa ljudima i vraća im optimizam. U knjizi prepisuje stvarnost, svih krajeva Crne Gore.

“Ideja za knjigu se pojavila kad je počeo “Za­pis”. Na to me nagovorio veteran novinarstva Mihailo Kokan Miljanić, autor nadaleko po­znatog i jedinog crnogorskog novinarskog priručnika “Novinarske poduke i douke”. Tada su nastale neke od ovih reportaža, koje su, u stvari, televizijske – obrađene u vidu novinske reportaže.”

Čitaocima i publici će se na književnoj večeri, pored autora obratiti i Savo Pavlović slikar, Mašo Čekić publicista, Lazar Božović ispred Matice Crnogorske, a predstaviće se i mažoretke iz MK “MODEST” iz Tivta.

Biografija:

 Miomir Maroš radno iskustvo započeo je 1999. godine, kao urednik-voditelj i autor je brojnih televizijskih serijala i emisija u Radio Televiziji Crne Gore. Urednik je reportaž­ne emisije “Zapis”, koju Javni servis emituje premijerno subotom u 17h. Dobitnik je Go­dišnje nagrade TVCG za reportažu (2005), nagrade “Wild Beauty Award” za promociju turizma Nacionalne turističke organizaci­je CG (2008) i Godišnje novinarske nagra­de Crne Gore koju mu je dodijelilo Društvo crnogorskih novinara (2010), kao i nagrade Turističke organizacije Podgorice i Glavnog grada za najboljeg novinara u akciji “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” (2016). Kao TV autor je, već godinama u kontinu­itetu, TV lice u vrhu povjerenja kod gleda­laca, po relevantnim istraživanjima javnog mnjenja. Maroš je doktor komunikologije i univerzitetski nastavnik.