Treći međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”

 

 

Treći međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se u srijedu i četvrtak, 28. i 29.  marta 2018. godine, sa početkom u 20:00 sati u sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

Festival će sadržati tri segmenta: koncerte, majstorske radionice i predavanja.

Koncertni program će imati četiri koncerta u dvije večeri festivala.

Festival će otvoriti sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada, mr Nela Savković Vukčević.

Publici će se obratiti ambasador Italije u Crnoj Gori, g-din Luca Zelioli, direktor Turskog kulturnog centra Yunus Emre, Can Guraj i direktor Lyoness-a za Crnu Goru Ivan Čanović.

Prve večeri, 28. marta, od 20:00 sati, nastupa gitarista iz Turske Cenk Erdogan, koji će se predstaviti autorskom muzikom na fretless gitari, a poslije njega, od 21:00 sat, Maurizio Di Fulvio Trio (Alessia Martegiani – glas, Ivano Sabatini – kontrabas i Maurizio Di Fulvio – gitara) izvešće muziku Brazila, napolitansku i pop muziku.

 

U četvrtak, 29. marta, publici će se obratiti ambasadur Grčke u Crnoj Gori, g-din Sotirios Athenassiou.

Druge večeri Festivala, 29. marta, sa početkom u 20:00 sati podgoričkoj publici predstaviće se gitarista iz Grčke Iakovos Kolanian kompozicijama inspirisanim Grčkom i Jermenijom, a poslije njega, od 21:00 sat, svojim koncertom zatvoriće Festival Ivana Cikić iz Crne Gore, koja će se predstaviti kao solista i uz pratnju gudačkog kvinteta.

 

Ostali segmenti Festivala – predavanja i majstorske radionice, održaće se u koncertnoj sali Muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici.

 

Prijatelji festivala su Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, Muzička škola “Vasa Pavić”, RTV CG, Lyoness, Ambasada Italije, Ambasada Grčke, turski kulturni centar “Yunus Emre” Podgorica i Adriatic Properties. Organizator Festivala je NVO “Gitara”. 

Opširnije o festivalu možete naći na sajtu : www.danigitare.me