Uručene diplome VII generaciji KIC retoričara              Sedma Škola retorike Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” završena je sinoć, 30. maja 2019. godine, svečanom dodjelom diploma polaznicima.

               Škola kojom je i ovoga puta rukovodio prof. Radovan Radonjić iznjedrila je još jednu generaciju retoričara koji su na završnom času, javno demonstrirali vještine govorništva, stečene tokom prethodne aktivne tromjesečne nastave. Polaznici su u okviru svečane dodjele besjedili na crnogorskom, ali i na engleskom jeziku.

               Prof. Radovan Radonjić izrazio je zadovoljstvo jer je 26 polaznika posvećeno i odgovorno radilo i tokom ove Škole. Njihov primjer će, nada se, biti podsticaj i drugima da se prijave za neki od narednih ciklusa, osnaže svoje retoričke sposobnosti i nauče kako da se argumentovano i lijepo izražavaju. Profesor Radonjić je zahvalio na nesebičnoj podršci koje su i ovog puta pružili KIC “Budo Tomović” i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, kao osnivači ove Škole.

              Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović istakla je da će kao i do sada, Sekretarijat da nastavi da podržava djelovanje Škole retorike i ovakav vid edukacije, ali i da je sigurna da će biti sve više onih koji će željeti da na ovaj način steknu nova znanja i iskustva.

               Direktorica KIC-a Snežana Burzan kazala je da je ponosna što Škola retorike od 2015. djeluje upravo u KIC-u, i što su je do sada pohađali srednjoškolci, studenti, predstavnici različitih profesija, pa čak i penzioneri. Baš kao u Podgorici, dodala je da iskreno vjeruje da će se i u drugim gradovima pokrenuti ovakva ili slična škola govorništva, a u budućnosti inicirati i osnivanje Kluba retoričara.

               Diplome su dobili: Ivana Saveljić, Milana Tomić, Andrijana Jevrić, Jasna Jevrić, Marko Vujović, Iva Roganović, Bojan Batrićević, Darka Đukanović, Velimir Dobrović, Dijana Kalezić, Jasna Mugoša, Almedina Jašaraj, Marija Backović, Slavka Mirović, Ana Vojnić, Snežana Pavlović, Andrija Savović, Anđela Armuš, Slavko Šekarić, Miloš Davidović, Dražen Vidaković, Manja Ivanović, Miloš Popović, Dijana Ćalić, Ljiljana Milović i Anđela Moračanin.