Završeno snimanje dugometražnog igranog filma reditelja Ivana Salatića

 

 

Nakon sedam nedjelja snimanja u Herceg Novom je završeno snimanje dugometražnog igranog filma pod radnim nazivom “Mornarica” scenariste i reditelja Ivana Salatića. Snimanje filma se odvijalo u tri faze, od marta ove godine, na lokacijama u Hereceg Novom, Morinju, Đenovi i putničkom brodu. Debitantsko ostvarenje Ivana Salatića je projekat koji se realizuje u okviru produkcijske kuće Meander Film iz Crne Gore, uz koprodukciju Non Aligned Films iz Srbije i Gustav Filma iz Slovenije. Film je sufinansiran sredstvima Ministartsva kulture Crne Gore.

U filmu pratimo jednu mladu ženu na povratku iz inostranstva, koja nam svojim lutanjem kroz različita mjesta i susrete sa bliskim ljudima otkriva mnogo više od njenog ličnog odnosa sa njima. 

Uloge  tumače Ivana Vuković, Momčilo Pićurić, Nikola Stojanović, Luka Petrone, Marko Štibohar, Jasna Đuričić i Boris Isaković uz Nikolu Manojlovića, koji je prvi put na filmu. Direktor fotografije je Ivan Marković, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, snimatelji zvuka Luka Barajević i Jakov Munižaba. Izvršnu produkciju potpisuje Jelena Angelovski a producent filma je Dušan Kasalica.