32. Dani humora i satire “Vuko Bezarević” Pljevlja – Veljku Rajkoviću “TIPAR” za životno djelo

 

 

 

U susret ovogodišnjoj manifestaciji 32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević”, Savjet manifestacije je, u skladu sa propozicijama, donio odluku da se nagrada „Tipar” za životno dijelo ove godine dodjeli  Veljku Rajkoviću, doajenu crnogorske humorističko-satirične književnosti iz Podgorice, za cjelokupan doprinos razvoju humora i satire, koji je odavno regionalno prepoznat kroz svestrani decenijski rad ovog značajnog autora.

Povodom raspisanih Konkursa za dodjelu narada „Tipar”, „Vuko Bezarević” i „Mladi Tipar”, žiriji za dodjelu nagrada su saopštili da je nagradu „Tipar” za humorističko-satiričnu knjigu dobio Perica Jokić, iz Berana, za knjigu “Izrazito dobre priče”. Nagradu „Vuko Bezarević”  za najbolju satiričnu priču dobila je Lela Milosavljević iz Užica – za priču „Udovac” koja je bila potpisana šifrom „Tragovi”, a nagradu „Mladi tipar” je dobio Bojan Rajević sa Cetinja za ciklus od 10 aforizama koji je bio potpisam šifrom „Azbuka”.

Uručenja nagrada će se obaviti 28. jula 2018. godine na Završnoj večeri manifestacije, koja će se održati u sali Doma kulture, sa početkom u 20 časova, kada će se pročitati i obrazloženja žirija za dodjeljene nagrade, uz prigodan svečani program.