8. Internacionalni sajam knjiga Podgorica 2022. –Program za 18. oktobar


Veoma dinamičan, raznovrstan i kvalitetan program prvog dana 8. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici, u utorak 18. oktobra, počeće u 11 časova, promocijom knjige “Iščašene bajke”, poznatog crnogorskog novinara i pisca za djecu Dragana Radulovića. Na promociji će govoriti Ana Medigović, Nađa Durković i Svetlana Kalezić Radonjić.

U 12 časova biće nastavljen program, takođe u znaku dječije literature – kreativnom radionicom “Junaci iz lektira” Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

U 15 časova slijedi promocija stvaralaštva italijanske spisateljice Marije Pije Romano, s kojom će razgovarati prof. mr Marija Tereza Albano. U programu će učestvovati i abasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela.

U 16 časova, svoju knjigu “Meso jezika” predstaviće Luka Boljević, crnogorski pisac mlađe generacije. S njim će razgovarati Barbara Delać.

Sajam će, u 19 časova, svečano otvoriti gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, a već u 20, umjetnički direktor Vasko Raičević razgovaraće s poznatim srpskim književnikom Svetislavom Basarom.

U 21 čas biće predstavljena knjiga “Ja sam Jugoslovenka! Feministička politika performansa tokom i nakon jugoslovenskog socijalizma” istoričarke umjetnosti Jasmine Tumbas. S Tumbasovom će razgovarati kustoskinja Nela Gligorović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 6 =