8. Internacionalni sajam knjiga Podgorica 2022. – Program za 19. oktobar


U okviru 8. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici, u srijedu,19. oktobra, u 14 časova, biće promovisana knjiga za najmlađe, pod nazivom ” Kotorske legendice”. U programu učestvuju Jelena Vukasović i Dušica Ivetić.

U 15 časova slijedi promocija italijanske antologije crnogorske poezije “Kako mirišu knjige – Savremeni crnogorski pjesnici”. Na promociji će se predstavit zastupljeni autori:  Desanka Jauković, Pavle Goranović, Boris Kastel, Andrija Radulović, Spasoje Bajović, a  razgovor će moderirati prof. dr Vesna Kilibarda. U programu učestvuje i ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela.

Knjiga Miroslava Ćurčića “I šampioni umiru, zar ne?” biće promovisana u 16 časova. S autorom će razgovarati Nataša Srdić iz izdavačke kuće Partizanska knjiga iz Beograda.

U 17 časova podgoričkoj publici će se predstaviti znamenite spisateljice savremene irske scene Eilis Ni Dhuibhne i Celia de Freine, s kojima će razgovarati Aleksandra Nikčević Batrićević.

Knjiga “Smrt u dalmatinskom zaleđu” hrvatskog etnologa, antropologa i istoričara

Marija Katića biće predstavljena u 18 časova, a s autorom će razgovarati istoričar Boban Batrićević.

Posjetioci Sajma biće u prilici da u 19 časova prate promociju knjige “Varvarin u Evropi”, Bojana Savića Ostojića, s kojim će razgovarati Valentina Knežević.

Promocija zbornika “Kartografija otpora: Zagreb 1941-1945” biće upriličena u 20 časova. U programu učestvuju Marko Kostanić i Ana Lovreković, a razgovor s njima vodiće Nela Gligorović.

U 21 čas, biće predstavljena knjiga “Triflanje” poznatog crnogorskog fudbalskog trenera Brana Milačića. U programu učestvuju pjesnikinja Dragana Tripković i glumci Ana Vujošević i Mišo Obradović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =