8. Internacionalni sajam knjiga Podgorica 2022. – Program za 22. oktobar


Završnica 8. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici, proteći će u znaku izuzetno kvalitetnog i raznovrsnog programa.

Od 11 časova posjetioci će moći da prisustvuju promociji slikovnice za đecu “Zanimljivi svijet sporta”, autorke Nataše Karadžić.

U podne će biti organizovana promocija izdanja Muzičkog centra Bim Bam, integrativna nastava autorke Marijane Milošević. S Miloševićevom će razgovarati Bojana Nenezić.

U 13 časova, crnogorska književnica Dragana Kršenković Brković predstaviće svoj novi roman “Dva talasa”. S Kršenković Brković razgovaraće Aleksandra Nikčević Batrićević.

U 14 časova, posjetiocima Sajma predstaviće se velški pisac Ričard Ovejn Roberts. S Robertsom će razgovarati Nataša Srdić iz Partizanske knjige u Beogradu.

U 15 časova slijedi promocija zbirke pjesama Ognjena Obradovića “Uslovi korišćenja”.  U programu, pored autora, učestvuju i Srđan Gagić i Barbara Delać.

Sat kasnije, dramaturg i pisac Vasko Raičević razgovaraće s Dušanom Mladenovićem iz poznate strip izdavačke kuće “Veseli četvrtak”. 

Promocija publikacije grupe autorki – “Ne/nasilje i odgovornost, između strukture i kulture: smjernice za građenje nenasilnih zajednica”, u izdanju Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe, biće promovisana u 17 časova. Razgovor s urednicama izdanja Marijanom Stojčić i Nađom Bobičić vodiće kustoskinja Nela Gligorović.

Knjiga poznatog novinara i kolumniste Dragana Bursaća “Čekajući Dilana Doga u Srebrenici”, biće promovisana u 18 časova. S Draganom Bursaćem razgovaraće pisac Andrej Nikolaidis.

Podgoričkoj publici će se u 19 časova predstaviti Suzana Gregor, austrijska spisateljica slovačkog porijekla, svojim romanom “Posljednja crvena godina”. Sa spisateljicom će o pomenutom romanu razgovarati Jelena Knežević.

Promocija najnovijeg romana “Anomalija”, poznatog crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa, dobitnika Trinaestojulske nagrade, biće upriličena u 20 časova. S Nikolaidisom će o najnovijem njegovom djelu razgovarati poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać.

Knjiga poezije “Kućni red logora” crnogorskog pisca Đorđa Šćepovića biće promovisana u 21 čas. U programu učestvuju: Aleksandar Radoman, Dragana Tripković, Milan Marković i autor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − sixteen =