9. Internacionalni sajam knjiga Podgorica 2023. – Program za 30. septembar


Četvrti dan Internacionalnog sajma knjiga, u petak, 30. septembra, obilježiće brojne promocije: Radionica za đecu “Luka sreće” UG KREATIVA, od 11 do 13 časova.

U 13 časova predstavljanje edicije knjiga srećnog učenja “Čarobno selo”, autorke Željane Radojičić Lukić. Na promociji će govoriti recenzenti: Sava Kovačević, Borko Petrović, Katarina Čarapić, Slavka Klikovac, Ivana Milić i autorka.

Promocija stripa za đecu “Super Zvjezdana”, biće organizovana u 14 časova. “Super Zvjezdana” prenosi važne lekcije o prirodi, zajednici i različitostima, koje oslikavaju vrijednosti Evropske unije. Talentovani crnogorski strip crtač Luka Cakić pobrinuo se da vizuelno oživi ovaj magični svijet i pretvori ga u strip. Razgovor sa Cakićem vodiće Marina Ćupić. Uz promociju pomenutog stripa biće organizovana i radionica.

Razgovor s grčkim piscem Hristosom Asterijuom slijedi u 15 časova. O knjizi “Njeno nago telo i druge čudne priče” sa Asterijuom će razgovarati Nataša Srdić.

Italijanska izdavačka kuća “Bottega Errante” biće predstavljena u 17 časova, dok će sat kasnije, u 18, pjesnikinja Dragana Tripković razgovarati s Majom Iskrom Vilotijević o romanu “Aperkat”. Knjiga Igora Cvijanovića “Nik Kejv i poetika prestupa” biće promovisana u 19 časova, a u 20 će se pisac Dejan Matić, predstaviti publici zbirkom poezije “Avgust”.

Četvrti sajamski dan biće završen razgovorom Barbare Delać s pjesnikom Nikolom Madžirovim.

Svi programi Sajma održavaju se u Bemax areni u Podgorici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + 13 =