Aktivnosti Društva „Bauo” za vrijeme „Ljubišinih dana“


Aktivnosti NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru za vrijeme „Ljubišinih dana“ u Budvi, Beogradu i Novom Sadu.

  1. Promocija zbornika radova s prošlogodišnje naučne konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Paštrovića “Budućnost tradicije & tradicija za budućnost” (Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, Etnografski institut SANU i JU Muzeji i galerije Budve, 2019), će se održati u subotu, 29. februara, s počekom u 19h u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” u Budvi, u sklopu manifestacije „Ljubišini dani“ koju organizuje JU Muzeji i galerije Budve. Učesnici na promociji će biti: mr Božena Jelušić, mr Svetlana Ivanović, mr Dobila Vlahović, ispred Ministarstva kulture Crne Gore, mr Dušan Medin (urednik) i Itana Lalović (moderatorka).
  • Promocija knjige dr Ane M. Zečević „Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“ (Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ i Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“, 2019.) će se održati 2. marta, u 18h, u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Promociju organizuje Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“ u okviru manifestacije „Ljubišini dani“. Na promociji će govoriti Mladen Vesković, ispred Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, mr Dušan Medin (urednik) i autorka.
  • Promocija zbornika radova sa konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Paštrovića “Budućnost tradicije & tradicija za budućnost” i  promocija knjige dr Ane M. Zečević „Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“  će se održati 4. marta, u 16h, na Novosadskom sajmu knjiga, takođe, kao segment “Ljubišinih dana” koje godinama organizuje Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak”. Na predstavljanju će govoriti akademik Radomir Ivanović, dr Ana M. Zečević i Dušan Medin (urednik).


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 7 =