Aktivnosti Zajednice Crnogoraca Albanije


3. i 4. juna 2021. godine u Sijon, blizu Elbasana slavila se, kao svake godine, slava svetog Vladimira. ZCGA u saradnji sa Maticom crnogorskom predstavila je izložbu sa slikama fresaka i ikonama Svetog Vladimira, koje su sačuvane na području Balkana.

Na ovoj svečanosti, organizovanoj unutar prostorija Manastira, i sa blagoslovom Mitropolita Elbasana Spata u Librazda, njegove svetosti, gosp. Andon Merdanija, prisustvovali su; predśednik Matice crnogorske, gosp. Dragan Radulović, predstavnik Uprave za dijasporu Crne Gore, gosp. Zoran Đukanović, generalni sekretar Matice, gosp. Ivan Ivanović, predśednik ZCGA, gosp. Marinko Ćulafić, predśednik Alba- Montenegro, gosp. Burhan Čulić, povjerenici Matice crnogorske za Albaniju i Severnu Makedoniju gosp. Blagoje Zlatičanin i Miroljub Orlandić, itd. Prijatelji iz Crne Gore, su dočekani na koktel, organizovan od strane Mitripolita Andona Merdanija. Prisutan je bio i predśednik Republike Albanije, gosp. Ilir Meta, koji je veoma prijatno  razgovorao sa prijateljima iz Crne Gore.

 Na ovoj izložbi bili su prisutni i predśednik Parlamentarne grupe Socijslisticke Partije, i poslanik iz Elbasana, gosp.Taulant Bala, predśednik Opstine Elbasana, gosp. Gledian Latja, kao i poslaniici  i predstavnici lokalnih vlasti. Predśednik ZCGA, gosp Marinko Ćulafic, upoznao je prisutne sa  izlozbom, kao i sa istorijom lika i djela Svetog Dukljanskog kneza Vladimira.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 − two =