Aktivnosti Zajednice Crnogoraca Albanije


U okviru sastanaka povodom početka popisa stanovnistva u Republici Albaniji, predsjednik Zajednice Crnogoraca Albanije, gosp. Marinko Ćulafić, imao je sastanak sa predsjednicom Opstine  Skadar, gosp. Voltana Ademi.

Nakon sastanka, Marinko Ćulafić je kazao sljedeće: “Danas sam imao zadovoljstvo, da se sastanem sa predsjednicom Opstine  Skadar, gospođom Voltana Ademi, gradu u kom živi većina Crnogorske zajednice, koja je kroz vijekove živjela u potpunoj slozi sa albanskim narodom. Takođe Skadar, zauzima posebno mjesto u mom životu, jer tu sam završio studije za Istoriju i Geografiju na Univerzitetu “Luidj Gurakuci”.

Teme  našeg razgovora bile  su:

 -Prezentacija Udruženja “Crnogorske manjine u Albaniji”.
-Zajednicka rasprava o zivotu  Crnogorske Zajednice u Skadru, problemi i mogucnosti za razvoj.                                                                 
-Popis stanovnistva, kao i drugi podaci, o Crnogorskoj zajednici, kao dobra mogucnost za upoznavanje i postovanje njihovih prava, za bolji suzivot!”

Posle sastanka sa Predsjednicom  Opstine, gosp.Culafic posjetio je prostorije crnogorskog udruzenja “Alba- Montenegro” i sastao  se sa Predsjednikom Udruženja gosp Burhanom Culićem. Poslije dvije godine saradnje izmedju Crnogorske Zajednice u Albaniji i “Alba Montenegro” odlučeno je stvaranje “Konfederacije Crnogorskih udruzenja” sa ciljem bolje  saradnje i usaglasavanja nasih programa i aktivnosti za bolju budućnost Crnogorske Zajednice  Albanije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + twelve =