Žarko Dragićević – Anatomija svjetlosti
Bilješka o piscu

       Žarko Dragićević, pisac, art grafičar, gnostik i publicista, napisao je knjigu anatomija svjetlosti 1994. godine, u kojoj novim misaono – poetskim izrazom iskazuje nerasvijetljenu i hermetičnu svjesnost. Knjigom Stepenište Huane Vargas 1987. godine, nagovještava vizionarsku poetiku novog jezičkog izraza u literaturi (misaono – refleksni hermetizam).

       U likovnoj umjetnosti postao je međunarodno poznat kao istraživač umjetničkog grafičkog stvaralaštva M. C. Eschera, jednog od najeminentnijih grafičara u istoriji umjetnosti. Osim intelektualno – istraživačkog rada Escherovog stvaralaštva, usavršio je primjenjenu grafičku tehniku repro – art realizacije, kojom je Escher ostvario svoj kompletan umjetnički opus i izložbom u galeriji Forum prikazao kompletan Escherov grafički opus.

       Žarko Dragićević je predsjednik Internacionalnog Instituta Montengro, dugogodišnji publicista, novinar i analitičar globalnih procesa svjetskog poretka.

       Osnivač je časopisa Svijet Biznisa i Onogošt Standard, autor velikog broja radova iz oblasti umjetnosti, kulture komunikacije, metafizike i psihotroniike, publikovanih u domaćoj i inostranoj štampi.
Spiritualnim dostignućem stekao je Magnu Cartu, Metaph ysics maestro of Montenegro. Praktičar je eminentnih evropskih gnostičkih krugova. Specijalizovao se u oblastima: NLP – neuro lingvističkog programiranja, uticaj kosmičkih, prirodnih i energetskih zračenja na ljudsku svijest.

       Proučava arhetipove i oblast kolektivnog nesvjesnog. Radi u timu za naučno objašnjenje parapsiholoških fenomena. Na simpozijumima i seminarima govori na temu: “Uticaj konvencionalnih i nekonvencionalnih grupa na formatiranje ljudskog uma”.

       Knjige ONA KOJA TE VOLI, CRVENI AUTOGRAM i ANATOMIJA SVJETLOSTI, ostvarenje su novog poetskog izraza i uvod u traganja za novom proznom formom u romanima BESKONAČNOST i AUTOBIOGRAFIJA NEPOSTOJEĆEG (u pripremi).

       Rođen je 1963. godine, studirao je književnost i jezik, Public Relations i promotivno prezentacioni marketing u Crnoj Gori, Engleskoj, Italiji i Njemačkoj. Trenutno radi na kreiranju i ostvarenju internacionalnog multimedijalnog projekta ČOVJEČANSTVO PROBUDI SE.


KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KNJIGE DA BI OTVORILI NJEN SADRŽAJ