April u “Zetskom domu”: Uz niz predstava, na programu muzički, filmski i književni događaji


Aprilski repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” karakterisaće 12 programa, među kojima će, uz niz predstava, biti muzičkih, filmskih i književnih sadržaja.

U utorak, 5. aprila, na programu je veče kamerne muzike. Tokom događaja, koji će biti organizovan u saradnji s Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje, nastupiće Žana Lekić (flauta), Mladen Popović (violončelo) i Nataša Popović (klavir).

Dan kasnije, u srijedu, 6. aprila, slijedi izvođenje monodrame “Soulfood”. Riječ je o autorskom projektu glumca i multimedijalnog umjetnika Slavka Kalezića, prema tekstu Žane Poliakov.

U petak, 8. aprila, na repertoaru će biti jedna od najnovijih predstava iz naše produkcije – “Ko se boji Virdžinije Vulf?”. Navedeni komad Edvarda Olbija režirao je Paolo Mađeli.

Dva dana nakon toga, u nedjelju, 10. aprila, publiku u “Zetskom domu” očekuje izvođenje predstave “Kapital”, koju je režirao Andraš Urban po motivima istoimenog djela Karla Marksa. “Kapital” će u srijedu, 13. aprila publika vidjeti i u Podgorici, u okviru gostovanja u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Prvo ovogodišnje izvođenje predstave “Leptir”, takođe u režiji Andraša Urbana, a po tekstu Aleksandra Radunovića, na programu je u utorak, 12. aprila.

Predstava “Ana Karenjina”, nastala u koprodukciji sa Dramskim studiom “Prazan prostor”, na sceni Kraljevskog pozorišta ponovo će biti odigrana u nedjelju, 17. aprila. Podsjetimo, predstavu je, prema istoimenom djelu Lava Nikolajeviča Tolstoja, režirao Mirko Radonjić.

“Predsjednice” – najnoviju predstavu “Zetskog doma”, koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, prema Verneru Švabu u režiji Radmile Vojvodić, publika će opet moći da ga pogleda u utorak, 19. aprila.

Dan kasnije, u srijedu, 20. aprila, u ranom popodnevnom terminu, slijedi program za najmlađu publiku. Riječ je o gostovanju Gradskog pozorišta Podgorica s predstavom “Tri praseta” (3+), prema tekstu Stevana Koprivice, u režiji Aleksandra Jovanovića.

U četvrtak, 21. aprila, biće održana promocija knjige “Pozorište kao kapital”, autora prof. mr Janka Ljumovića, u saradnji s Maticom crnogorskom.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i ove godine će obilježiti mjesec poštovanja džeza. Tim povodom, u srijedu, 27. aprila, na programu je nastup crnogorskog kvinteta “Kuhinjazz”, čiji su članovi Martin Đorđević (bubnjevi), Enes Tahirović (klavijatura), Slaven Ljujić (bas i električni kontrabas), Kristijan Đorđević (saksofon) i Dejan Ljujić (trombon i električna gitara). Program se organizuje u saradnji s NVO Umjetnost džeza-Jazz Art iz Podgorice.

Potom, u četvrtak, 28. aprila slijedi filmsko veče koje “Zetski dom” već duže organizuje u saradnji s Crnogorskom kinotekom. Ovog puta, publika će moći da odgleda dugometražni igrani film “Lokalni vampir” – komediju mentaliteta, s elementima akcije, erotike i horora, u režiji Branka Baletića.

Aprilski repertoar biće zaključen u subotu, 30. aprila, još jednim izvođenjem predstave “Ana Karenjina”.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biljetarnici radnim danima u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + 10 =