Aprilski KIC art kolaž


Petnaesto izdanje manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2022” koje se ove godine održava pod motom “Balkan Jazz Connections” obilježiće april mjesec u *Srcu kulture grada. Manifestaciju će svečano otvoriti premijerni nastup sedmočlanog vokalno-insrumentalnog sastava MING iz Beograda koji će izvoditi originalne kompozicije i aranžmane u ritmu bibapa i popularnih džez standard iz 1960. i ‘70.godina, a do kraja mjeseca podgoričkoj publici predstaviće se: Gordan Spasovski Trio iz Skoplja, Baturay Yarkin Trio & Nagme Yarkin iz Istanbula, Mimika Orchestra iz Zagreba, kvartet saksofona SUper Sax 4 iz Beograda i podgorički Kuhinjazz. JAM 2022. će se odvijati na nekoliko scena u Podgorici (KIC “Budo Tomović”, Moderna galerija, Njegošev park, Ljetnja scena), a pored Glavnog grada, na mapi našeg festivala su gradovi Cetinje, Bar i Pljevlja. ‘

Žanrovski raznovrstan biće i ovog mjeseca muzički program KIC-a, pa će uz džez, na velikoj sceni 11. aprila biti Omaž “Crna Gora Merimi Njegomir”, 13. aprila organizovati koncert soprana Đulije Pelingu “Veče romantizma”, a poklon-koncert KIC pop hora Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“ zakazan je za 18. april.

Pored muzičkog, na programu je bogat Informativno – edukativni program, kao i književni i filmski program. Tu je i manifestacija “Dani Dragana Radulovića“, kao i tribina “Podgoričke priče”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × four =