Autorsko veče Katarine Sarić 4. februara u KIC-u


Autorsko veče budvanske književnice Katarine Sarić biće organizovano u petak, 4. februara, u sali Dodest, od 19 sati.

U okviru večeri biće predstavljeno 13 autorskih knjiga, sa naglaskom na dvije nagrađene zbirke poezije, Smrt Madam Dupin i Globus Hystericus, kao i na romane Golo Meso, Kakofoniju i Amputirane iz posljednje dvije godine, ali i nešto starije poput Svejedno mi je i ostale dijagnoze socijale, poetska zbirka, Kamijada i Kamiseja, dvotomna zbirka epske poezije, Moja Indija, OM journay, roman-putopis, Caligat in Sole, filosofsko-fragmentarna trilogija, i dr.

U posljednje dvije godine, autorka je osvojila brojna priznanja. Gostovala je na najprestižnijim festivalima u regionu, a i u rodnoj Crnoj Gori, krajem godine u Gradskoj kući u Nikšiću. Prethodna godina je bila posebno uspješna jer su poetska ostvarenja budvanske književnice, prevedena na dvadeset svjetskih jezika kao što su italijanski, španski, mađarski, rumunski, kineski, arapski, itd.

Specijalan gost večeri biće Dmitri Ushkov, plesač i koreograf sa Akademije kulture i umjetnosti, grada Cheljabinska u Rusiji. Neobičan spoj književnosti i plesa, priuštiće publici nesvakidašnji umjetnički događaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − ten =