Autorsko veče Radojice Grbe u Lovćencu


U prepunoj dvorani Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu održano je autorsko veče  Radojice Grbe,  crnogorskog pjesnika i aforističara. Biranim riječima o autoru i njegovom stvaralaštvu, publici su se obratili i crnogorski publicisti, kulturolog mr Željko Rutović i novinar Dragan Mitov Đurović.

Radojica Grba autor je knjiga poezije: San nebom šeta zvijezdu, Kovitlac, Otišli da poginu, Strune zavičaja, Poljubac od mjesečine, Prebiranje svijeta. Za zbirku aforizama Šta li je iznad popadije? dobitnik je priznanja ovogodišnjeg dvadeset prvog Festivala humora i satire iz Danilovgrada. Iz štampe će uskoro izaći i njegova zbirka dječje poezije, čija je recezentkinja ugledna novinarka i poetesa Dubravka Jovanović.

U atmosferi u kojoj se svoj dočekuje srcem, Grba je u Lovćencu prekidan čestim aplauzima posjetilaca koji nijesu krili zadovoljstvo što im je došao u goste čovjek istinskog nacionalnog osjećaja i borac za očuvanje Crne Gore, njenih tradicionalnih vrijednosti, slobodarske misli i neskrivenog patriotizma.

U emotivnom obraćanju Radojica Grba se zahvalio na toplom dočeku i Crnogorskoj biblioteci i čitaonici poklonio značajan broj primjeraka svojih knjiga, a ime domaćina publicista Nenad Stevović mu je uručio Zahvalnicu za doprinos očuvanju kulturnog, jezičkog i nacionalnog identiteta Crnogoraca u Lovćencu.

Kulturni događaj je održan u organizaciji Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”, moderatorka je bila Jana Krivokapić, a u muzičkom dijelu programa nastupio je na harmonici Lazar Đurović učenik Muzičke škole iz Bačke Topole.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − seven =