Bacili & Masturbeator – “Majstori na djelu”

 

Bacili i masturbeator - 1

 

 

Zanimljiv i hvale vrijedan EP, objavili su barski MC i producent Masturbeator i nikšićki MC Bacili.

EP Majstori na djelu čini pet pjesama, a kao bonus traka tu je remix numere “Očekivanja”. EP je najavio video za stvar po kojoj je material dobio ime.

Bacili i masturbeator - 2Majstori na djelu” nije prva saradnja između mene i Masturbeatora. Sarađujemo unazad šest godina, od naVAMga kompilacije, izdate 2009 godine, na kojoj je Masturbeator u najvećem dijelu bio prisutan kao producent, a zatim kao beatmaker i MC. Pa čovječe, iz iste smo ekipe…” – rekao nam je Ilija Backović, alijas Bacili  o novom EP-u i dodao da su “Majstori na djelu”  najdetaljniji zajednički rad. “Baš smo spojili i stilove i vještine, razumjeli se u potpunosti što se tema tiče. Nas dvojicu posmatram kao dva umjetnika koji guraju svoje priče bez obzira na vrijeme, uticaj sredine i trendove, pa je bilo i za očekivati da uradimo nešto kao što je ovaj EP” – zaklučio je Bacili.

Masturbeator (Andrija Krivokapić) smatra da stihovi svih pet pjesama, nose duboku poruku, bilo da je u pitanju benger ili tematska pjesma. “Sve počinje sa pjesmom “Jedno” koja je više oldskul karaktera, a kroz mračniju i ozbiljniju atmosferu govori o našem doživljaju Hip Hopa kao kulture. I ta nas pjesma uvodi u dalju priču EP-a u kojem je uvijek prisutna smjelost izražaja, i muzičkog i liričkog. A cijeli EP je uvod u naš dalji rad” – kaže barski producent i vizuelni umjetnik.