„Bajkoviti svijet umjetnosti“ za đecu iz Doma „Mladost“ u Bijeloj


Povodom završetka projekta „Bajkoviti svijet umjetnosti“, implementiranog pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, u subotu, 14. maja u Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj upriličena je svečana ceremonija kojoj su prisustvovali ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i njen tim, đeca i osoblje iz doma u Bijeloj, kao i članovi projektnog tima NVO Ars-industia iz Podgorice, koja je i realizator ovog programa.

Kroz radionice, predavanja, susrete i razgovore sa istaknutim crnogorskim umjetnicima i psiholozima, a kroz pasivno i aktivno učenje čiju su polaznu osnovu činile bajke, cilj projekta bio je pospješivanje kreativnosti i izgradnja socijalnih, emocionalnih i psiho-fizičkih sposobnosti i vještina, te formiranje i postizanje što snažnijeg identiteta kod đece. Ideja ovog projekta bila je da se đeca upoznaju s različitim vrstama umjetnosti, s naglaskom na kulture SAD-a i Crne Gore, te da kroz muziku, slikanje, vajanje, glumu i pokret što neposrednije pronađu i ispolje svoj kreativni agens.

Rezultati višemjesečnog rada s đecom prikazani su na svečanoj ceremonji kroz dokumetarni film „Bajkoviti svijet umjetnosti“, a na zadovoljstvo đece, pokrovitelja, realizatora i domaćina ovog projekta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × two =