BAKOVČICA – Kviz znanja i prijateljstva“Učenici, profesori i ravnatelji navedenih škola razmjenjivali su iskustva, dogovarali buduće susrete i suradnje i zato tvrdim da je ovaj put pobijedilo prijateljstvo”, izjavio je organizator Kviza, učitelj Radovan Knežević.

Područna škola Bakovčica

U Područnoj školi Bakovčica održan je tradicionalni Kviz znanja i prijateljstva, a ove godine kviz bilježi svoje 22. izdanje.

Kviz se održavao od petka 30. svibnja, do danas, subote, 01. lipnja 2019.godine.

Sudionici kviza bile su Dvojezična narodna Mađarsko – Hrvatska škola Petrovo Selo iz Mađarske, Osnovna škola “Milija Nikčević” iz Nikšića, Crne Gore, Videm pri Ptuju iz Slovenije, te Osnovna škola Kašina i Legrad.

“Učenici, profesori i ravnatelji navedenih škola razmjenjivali su iskustva, dogovarali buduće susrete i suradnje i zato tvrdim da je ovaj put pobijedilo prijateljstvo”, izjavio je organizator Kviza, učitelj Radovan Knežević.

Brojni gosti, kao što su predstavnici diplomatskog kora, sveučilišni profesori i suradnici Područne škole Bakovčica potrudili su se da gosti odu iz Bakovčice u svoje sredine prepuni pozitivnih dojmova.

Uz organizatora Kviza, učitelja Radovana Kneževića, goste su pozdravili ravnatelj Osnovne škole “Braća Radić” Krešo Grgac, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, gradonačelnik Videma Branko Marinić, ekselencija Andrija Karafilipović, ekselencija Obrad Savić, profesor Danijel Rehak i iz Agencije za odgoj i obrazovanje  viši savjetnik za razrednu nastavu Igor Rukljač.

 Gospodin Rukljač je Kviz ocijenio s najvišom mogućom ocjenom i istaknuo kako s nestrpljenjem očekuje idući Kviz.

Ocjenjivački sud, koji su činile prof. Lidija Vranar (predsjednica) i profesorice Akvila Kovačić i Branka Smolković-Cerovski, nisu imale nimalo lak zadatak kod izbora najboljeg.

Nakon podužeg vijećanja proglasile su pobjednikom Kviza Osnovnu školu Videm pri Ptuju, dok je drugo mjesto osvojila Mađarsko-Hrvatska narodna škola Petrovo Selo, a treće mjesto zauzela je Osnovna škola Legrad.

Svojim nastupima sve sudionike Kviza su oduševili učenici Područne škole Bakovčica i članice Udruge prijatelja kulture Vlado Dolenec Koprivnički Bregi, a Bregovke su svakoj školi otpjevale po jednu pjesmu iz njihovog kraja, čime su ih posebno razveselile.

Akademska slikarica iz Nikšića Angelina Đoković Janjušević u Likovnoj koloniji poučavala je djecu tehnici slikanja uljem na platnu i ispričala im kako je postala slikarica, a slike je poklonila Područnoj školi Bakovčica.

U petak navečer sudionike Kviza su u Koprivničkim Bregima primili načelnik općine Mario Hudić, ravnateljica škole profesorica Karolina Vidović, a u bregovskoj crkvi župnik Košćak.

U Društvenom domu Bregi domaćini su počastili goste, a dogovori o suradnji su se nastavili uz puno pjesme, smijeha i druženja.

Učitelj Knežević iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su financijski pomogli Kviz. Pri tome je posebno zahvalio na novčanim pomoćima Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačkoj županiji, Alpe Adria Jadran savezu, Coartu Koprivnica, Hebi Štaglinec, Koprivničkim ljekarnama, Bistri Đurđevac i ostalima.

Izvor i foto: Područna škola Bakovčica

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × four =