Bar – Promovisana Monografija „Dukljanski knez Sveti Vladimir“

 

Bar - Dvorac kralja Nikole

 
 

Povodom 1000 godina državotvornosti i 10 godina od obnove nezavisnosti, a u okviru državne proslave ova dva jubileja u sali Dvorca Kralja Nikole u Baru 22.05.2016. godine promovisana je Monografija „Dukljanski knez Sveti Vladimir“.

 

Princ Nikola Petrovic govori na prezentaciji Monografije

 

Prisutnima se na početku promocije obratio princ Nikola Petrović – Njegoš koji je ujedno otvorio promociju, a zatim su se prisutnima obratili predstavnik Predśenika Crne Gore, Ministarka u Vladi Crne Gore, Sanja Vlahović.  O samoj monografiji u ime izdavača, fondacije Sv. Petar Cetinjski govorio je njen predśednik Dragoljub Rašović. U ime autora prisutnima su govorili Sašo Cvetkovski i Ivan Jovović, kao i autori iz Rusije i Albanije.

Ovom promocijom konačno je iz štampe izašao kapitalni naučni rad koji daje predstavu o značaju i širini kulta Svetoga Vladimira. Odštampan je tiraž od 1016 primjeraka u znak podśećanja na godinu kada je Dukljanski knez Vladimir i pogubljen. Specijalno za ovu priliku vinarija Tikveš pripremila je ograničeni broj vina „Knez Vladimir i Princeza Kosara“. Prve primjerke monografije i vina na poklon od organizatora dobio je  princ Nikola Petrović – Njegoš.

 

Vinarija Tikveš