Barski ljetopis – Najava programa za neđelju, 13. avgust


bARS – prvo samostalno književno veče Žarka Marovića

bARS segment Ljetopisa večeras donosi još jedan književni program – promociju knjiga „Očaj“ i „Čobo u 22.561 riječi“ crmničkog pripovjedača Žarka Marovića. S obzirom na to da mu je ovo prvo samostalno književno veče, Marović je i najstariji debitant na bARS-u. Moderatorka večeri Dragana Erjavšek razgovaraće sa autorom u Dvorcu kralja Nikole, od 21h.

Žarko Marović je rođen je 1957. godine. Završio je Gimnaziju „Niko Rolović“ u Baru, pisanjem se aktivno bavi od 2016. godine, a zaposlen je u gradskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. Nesputan bilo kakvim književnim, niti stilskim normama, neukalupljen u bilo koju od polica savremenog stvaralaštva, objavio je desetak knjiga. Među njima su, pored dva romana koja će biti predstavljena večeras, najznačajnije: zbirka kratkih priča „Četrdeset dana za moju dušu“, drama „Blaženi“, te romani: „G.C. Nepper“, „Nije volio vodu“, „Moliću se za tebe“, „Opšte mjesto“.

Atraktivna radionica plesa sa vatrom

U nedjelju, 13.  avgusta sa početkom u 10h u parku Dvorca kralja Nikole, u okviru Pratećeg programa biće organizovana radionica plesa sa vatrom. Autorka radionice je umjetnica Sonja Vojvodić koja će istog dana u večernjim satima, zajedno sa polaznicima radionice, nastupiti na Šetalištu kralja Nikole. Ovaj plesni performans pod nazivom „Čarolija elemenata“ počeće u 21.30.

Sonja Vojvodić je svestrana umjetnica iz Bara. Odmalena se bavi muzikom. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu. Diplomirala je na muzičkoj akademiji na Cetinju, nakon čega je pošla na put oko svijeta. Putovala je po Indiji, Tajlandu, Egiptu, Jordanu i raznim zemljama Evrope. Na putovanjim je  sakupljala znanja i vještine različitih kultura, koje su u mnogome uticale na njenu umjetnost. Na jednom od putovanja susrela se oprobala u plesu sa vatrom, što je postalo njeno profesionalno zanimanje. Danas nastupa svuda po zemlji i regionu i atrakcija je gdje god se pojavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 1 =