Barski ljetopis – Predstava “Moj deda je aut”

 

 

Bar, 26. jun 2018

 

Predstava „Moj deda je aut“, Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Đurđe Tešić, odigraće se u četvrtak, 28. juna u 21:30h u amfiteatru u Starom Baru. Uloge u predstavi tumače Boris Komnenić, Slobodan Boda Ninković/Milan Čučilović, Ljubinka Klarić, Milorad Damjanovć, Suzana Lukić, i Srđan Dedić. Ulaznice se mogu kupiti svakog dana na štandu „Barskog ljetopisa“, koji se nalazi ispred Dvorca i radi od 18h do 22h ili rezervisati pozivom na broj: 068/278-760.

Predstava kroz, na prvi pogled jednostavnu i tipičnu savremenu, porodičnu priču, dotiče tabu teme i ispituje pojam (homo)seksualnosti u kontekstu savremene porodice.

„Komad dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumijevanja. Junaci ove drame otkrivaju koliko su zapravo spremni da se mijenjaju, upoznaju i prihvate različitost kada je ona dio njihove porodice. Ova, na prvi pogled jednostavna i tipična priča, otvara temu priznavanja, godinama skrivane seksualne orijentacije kod pripadnika treće generacije. Razmatra sposobnost, odnosno nesposobnost članova porodice da se na prihvatljiv način suoče sa tim, izlazeći pritom iz sopstvene zone komfora i malograđanskih uzusa kojima su ograničeni“, kazao je o komadu autor teksta Dušan Janković.

Predstava „Moj deda je aut“, koja se 28. juna izvodi premijerno kod nas, u slučaju kiše, igraće se u sali Doma kulture.