Barski ljetopis – Veče solo pjesama Aleksandre Vojvodić Jovović


Bar, 31. jul 2022. godine

Muzički program 35. izdanja „Barskog ljetopisa“ nastavlja se u neđelju, 31. jula, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, koncertom poznate crnogorske sopranistkinje Aleksandre Vojvodić Jovović.

U pratnji korepetitorke Darje Samofalove na klaviru, glumice Andrijane Simović i uz goste iznenađenja, Vojvodić Jovović izvešće raznovrstan i zanimljiv repertoar koji, između ostalih, obuhvata kompozicije Da  su meni oči tvoje, Pod pendžere, Ne goni konja kočijašu, Mlada Jelka ljubi Janka…

Koncert počinje u 21h, a ulaz je slobodan.

Mr Aleksandra Vojvodić Jovović rođena je u Baru, gdje je završila nižu muzičku školu. Nakon niže završava srednju muzičku školu “VasaPavić“ u Podgorici i to dva odsjeka –  teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Muzičku akademiju – teoretski odsjek završila je na Cetinju , nakon čega se upisuje na Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević. Magistrirala je solo pjevanje 2013. u klasi mr Aleksandre Ristić.

Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu, od kojih izdvaja koncerte u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Skoplju,  Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Ljubljani, Beogradu. Sarađivala je sa poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima. Snimila je CD pod nazivom Korijeni, sa crnogorskim pjesmama obrađenim u new age stilu čiju muziku potpisuje kompozitor Vladimir Maraš. Sa kolegom Aleksandrom Basarabom je uradila obrade crnogorskih pjesama za glas i klavir, a povodom 10 godina od obnove Nezavisnosti snimila je pjesmu i spot Iskra vječnog plamena. Trenutno radi kao prof. solo pjevanja i aktivno se bavi koncertnim izvođenjem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × one =