“Bladi Mun” u Narodnom pozorištu Sarajevo


Predstava “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević će biti izvedena u srijedu 20. aprila u Narodnom pozorištu Sarajevo. Gostovanje predstavlja nastavak uspješne dugogodišnje saradnje CNP-a i Narodnog pozorišta Sarajevo. Narodno pozorište Sarajevo krajem prošle godine gostovalo je u Crnogorskom narodnom pozorištu sa predstavcom “Protekcija”, u sklopu proslave jubileja 100 godina postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo.

Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Predstava „Bladi Mun“ je originalna ne samo u odnosu na predstavu „Crna kutija“, već i u odnosu na sam film, kao i svih osamnaest obrada koje smo do sada na velikom platnu, ali i u pozorištu imali priliku da vidimo.  “U filmu i Crnoj kutiji ispostavlja se da se ništa nije dogodilo, da se ni jedno otvaranje ni otkrivanje tajni nije dogodilo. Ispostavlja se da je sve bilo mašta, varka, ono ‘kad bi’ izazvano pomračenjem Mjeseca. To je najupadljivija dramaturško-rediteljsko-idejna izmjena, u predstavi „Bladi mun“ to se zaista desi“ kazala je rediteljka Ana Đorđević. Uz navedenu promjenu, posebno važan momenat i izmjena u odnosu na originalni scenario je uvođenje osmog lika, koji za razliku od ostalih, nema šta da krije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − five =