Bogat decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta


Crnogorsko narodno pozorište pripremilo je bogat i raznolik repertoar za decembar koji će obilježiti premijera predstave “Jerma” koju po tekstu Sajmona Stouna režira Ana Tomović. Pored premijere, publiku u decembru očekuju čak četiri gostujuće predstave, predstave domaće produkcije, Mjesec evropskog filma i baletski spektakl “Čipolino” i concert Radeta Šerbedžije.


Premijera predstave “Jerma”

Predstava “Jerma” koju po tekstu Sajmona Stouna režira Ana Tomović će premijerno biti izvedena 29. decembra u 20 sati na Velikoj sceni.

Uloge u predstavi su povjerene: Kristini Obradović, Aleksandru Gavraniću,  Žaklini Oštir, Maji Stojanović, Vuletu Markoviću i Sanji Vujisić. Dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, asistentkinja kostima Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović. Predstava je na repertoaru i 30. decembra.

Gostujuće predstave

Publika će u decembru imati priliku da pogleda i četiri gostujuće predstave. Predstava “Ožalošćena porodica” Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda biće izvedena 5. decembra u 20 časova na Velikoj sceni. Predstava Nikšićkog pozorišta “Boing boing” koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić je na repertoaru 7. decembra, a koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i festivala Grad teatar “Krvave svadbe” Federika Garsije Lorke u režiji Igora Vuka Torbice decembra 11. decembra u 20 sati na Velikoj sceni. Koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Ju Herceg festa “Uspomene Sare Bernar” koju je po tekstu Džona Marela adaptirala i režirala Staša Koprivica će biti izvedena 13. decembra na Sceni Studio.

Gostovanja Crnogorskog narodnog pozorišta

Predstava “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina u koprodukciji CNP-a i Centra za kulturu Tivat će biti izvedena u četvrtak 2. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu, a na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta je 8. i 9. decembra na Velikoj sceni. Predstava “Šćeri moja” koju je po tekstu Maje Todorović adaptirala i režirala Ana Vukotić će biti izvedena 21. decembra u Nikšićkom pozorištu.

Prednovogodišnji koncert – Rade Šerbedžija

U organizaciji Nove Knjige legendarni glumac, pjesnik, muzičar i reditelj Rade Šerbedžija  će uz bend Zapadni kolodvor održati koncert pod nazivom “Eto pjesma” 15. decembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti u Gradskoj knjižari.

Podgorica Film Festival – Mjesec evropskog filma

U Crnogorskom narodnom pozorištu će od 1. do 3. decembra biti održan Podgorica Film Festival. Publika će imati priliku da pogleda dugometražne i kratke filmove evropske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Baletski spektakl “Čipolino”

Baletski spektakl “Čipolino” Baletske škole Princeza Ksenija biće izveden u subotu 17. decembra u 17 i 20 časova na Velikoj sceni. Muziku je komponovala Karen Hačaturijan, a režiju i koreografiju potpisuje Katja Petrovska.

Decembarski repertoar

U okviru decembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “Bladi Mun” Ane Đorđević, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade i “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 11 =