Bolji uslovi rada u novoj zgradi Fakulteta likovnih umjetnosti


Nova zgrada Fakulteta likovnih umjetnosti i bolji uslovi rada privlače kandidate za upis, konsultacije već počele

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore već su u toku onlajn konsultacije sa kandidatima koji se pripremaju za upis, s obzirom na to da je za upis potrebno položiti prijemni stručni ispit.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. mr Zdravko Delibašić smatra da će ove godine interesovanje budućih studenata povećati poboljšani uslovi rada, nastali sa preseljenjem u novu zgradu Univerzitetskog kompleksa.

„Savremeno opremljeni prostori unutar zgrade fakulteta, sa značajno većim prostornim kapacitetima, definitivno podstiču sve buduće studente na regionalnom nivou, pa se pretpostavlja veći broj zainteresovanih kandidata“, ističe on.

Delibašić kaže da nastavno osoblje fakulteta stoji na raspolaganju, tokom cijele godine, svim zainteresovanim kandidatima za konsultacije o pripremi za upis, na svim nivoima studija.   

„Poštujući aktuelne mjere o zaštiti od virusa Covid 19, Fakultet likovnih umjetnosti planira niz informativnih i edukativnih kampanja koje će kandidate uputiti na mogućnosti i kriterijume upisa na osnovnim i master studijama. Te informacije biće dostupne na sajtu i na profilima  Fakulteta na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram“, najavio je Delibašić.   

Po novom nastavnom planu kandidati mogu aplicirati za tri studijska programa a to su: Grafički dizajn, Slikarstvo i Vajarstvo. Ukupan broj upisanih studenata u prethodnoj 2019/2020. godini na osnovnim studijama je, prema riječima Delibašića,  bio 29 studenata.

„Proteklih godina vidljiva je najveća  zainteresovanost za studijski program Grafički dizajn, mada možemo reći da je osjetna i zainteresovanost za  Slikarstvo, što nas posebno raduje, a nešto manja za Vajarstvo“, kazao je Delibašić.

Studenti studijskog programa Vajarstvo, istakao je on, od ove godine koriste najsavremenije prostorne i tehničke mogućnosti u novoj zgradi, tako da se nada da će zainteresovanost za studiranje na ovom studijskom programu biti mnogo veća od prethodnih upisnih godina.

„U prilog svemu ide i činjenica da strani državljani imaju iste uslove upisa kao i domaći, što naš fakultet ističe programski i prostorno među konkuretnim u regionu pa i Evropi“, zaključio je on. 

Dodatne informacije o studijskim programima dostupne su  i u novom izdanju Informatora Univerziteta Crne Gore, dostupnom u elektronskoj formi, na sajtu Univerziteta Crne Gore.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + seven =