Brisel – Izložba radova crnogorskih umjetnika pod nazivom „Prisutnosti – zone iluzije“

 

Evropski parlament u Briselu

 
 

U utorak 01. oktobra 2013. godine, u zgradi Evropskog parlamenta u Briselu, otvorena je izložba radova crnogorskih umjetnika. Na izložbi pod nazivom „Prisutnosti – zone iluzije“, predstavilo se pet crnogorskih umjetnika sa ukupno 26 radova. To su: Natalija Vujošević, Igor Rakčević, Tadija Janičić, Jovana Vujanović i Damir Hodžić. Radovi su rađeni u različitim tehnikama, od crteža i ulja na platnu do instalacija.

Ambasador Ivan Leković, šef Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj Uniji je otvorio izložbu. Tom prilikom je istakao značaj ovakvih događaja u cilju prezentovanja kulture  Crne Gore i približavanja crnogorskog kulturnog prostora drugim sredinama, što je posebno važno u procesu evropskih integracija. Ovo je i način da crnogorski građani iskažu svoja stremljenja ka Evropi, odnosno evropskim vrijednostima.

 

Otvaranje izložbe u Briselu

Otvaranje izložbe u Briselu 2

 

Evropski poslanik  Ivo Vajgl iz grupe Alijanse Liberala i Demokrata za Evropu (ALDE), takođe je govorio na otvaranju izložbe. Izrazio je veliko zadovoljstvo stvaranjem mogućnosti da se mladi crnogorski umjetnici predstave u Evropskom parlamentu.

 

Otvaranje izložbe u Briselu 3

 

Predstavljanje radova crnogorskih umjetnika privuklo je značajnu pažnju, pa je na otvaranju izložbe prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskih misija, članova Evropskog parlamenta i drugih zvaničnika iz evropskih institucija u Briselu.

 

Otvaranje izložbe u Briselu 4

Otvaranje izložbe u Briselu 5

Otvaranje izložbe u Briselu 6

Otvaranje izložbe u Briselu 7

Otvaranje izložbe u Briselu 8

Otvaranje izložbe u Briselu 9

Otvaranje izložbe u Briselu 10

Otvaranje izložbe u Briselu 11

 

Predstavljanje radova crnogorskih umjetnika u Evropskom parlamentu omogućili su: Ministarstvo kulture, Stalna misija Crne Gore pri Evropskoj uniji i Alijanse Liberala i Demokrata za Evropu.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Izlozeni radovi - 1

Izlozeni radovi - 2

Izlozeni radovi - 3

Izlozeni radovi - 4

Izlozeni radovi - 5

Izlozeni radovi - 6