“Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta


Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Foto Duško Miljanić

Predstava je nastala po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše.

“Drama “Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, a to je da otvorena pobuna pogrešan put za ostvarenje cijeva. To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, urkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u  propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku” kazala je rediteljka i autorka teksta Ana Đorđević.

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović, muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović. U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − one =