Budva – Izložba slika Anđelka Arnautovića


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, u srijedu, 18. septembra 2019. godine, u 20 sati,  biće otvorena samostalna izložba slika, poznatog crnogorskog slikara ANĐELKA ARNAUTOVIĆA.

Umjetnik će se predstaviti ljubiteljima slikarstva, sa 20 slika galerijskog formata, u thnici ulje na platnu.

Andjelko Arnautović je rodjen na Cetinju 1935. godine. Umjetničku školu je završio u Splitu, a slikarstvo je pohadjao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Specijalizovao je zidno slikarstvo i nutrašnji enterijer u Parizu. Bavio se pedagoškim radom u Herceg Novom. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG),  od 1963. godine.

Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, medju kojima su izložbe u Bonu, Visbadenu, Barleti i drugim gradovima.

Andjelko Arnautović je dobitnik brijnih nagrada kao što su: Nagrada šestog Hercegnovskog salona, Prva nagrada Salona 13-ti novembar na Cetinju, nagrada Zavičajnog muzeja u Herceg Novom, Nagrada za kulturu Cetinja, nagrada petog Bijenala savremenog crteža u Simboru, nagrada za slikarstvo u galeriji ”Barleti” u Italiji, nagrada “Montenegro” za enterijer Plave školjke na Slovenskoj plaži u Budvi i mnogih  drugih.

Samostalnu izložbu slika u galeriji hotela ADRIA u Budvi, otvoriće rukovodilac galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević, a biće otvorena do srijede, 2. oktobra,  saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 10 =