Budva – Koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“


          U četvrtak, 14. oktobra 2021. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Budvi održaće se koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“. Posjetioci će imati priliku da čuju dječju klapu „Primorkinje“ iz Budve kojom rukovodi profesorica Katarina Popović, dvije članice ženske pjevačke grupe „Đude“ iz Kolašina Tijanu Rakočević i Milenu Rondović, kao i njihovog rukovodioca Davora Sedlarevića. Na repertoaru će biti pjesme iz Paštrovića, Boke po zapisima Ludvika Kube, savremene obrade u klapskom maniru kao i tradicionalni napjev i obrade iz kontinentalnog dijela CG i regiona.

          Koncert organizuje NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i JU Muzeji i galerije Budve, kao i partnera na projektu CIRTIP – Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama iz Kolašina.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce, s napomenom da se svi prisutni pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije virusa Covid-19. Za eventualne dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 6 =