Budva – Predstavljanje zbirke priča i zabilješki “Jabuka sa jabuke”

 

 

Veče sa ruskom spisateljicom i novinarkom Jelenom  Zelinskom i predstavljanje njene knjige priča i zabilješki naziva “Jabuka sa jabuke” biće održano u Narodnoj biblioteci Budve u petak, 7. decembra 2018. godine, sa početkom u 19h. O knjizi koju je objavila izdavačka kuća Albatros plus iz Beograda, sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević, a prevodiće sa ruskog i na ruski Predrag Krkeljić, dok će za fotografije biti zadužena Ana Zelinska.

Knjige Jelene Zelinske su prevedene na mnoge jezike, uključujući i srpski. Jedna od njih je knjiga Jabuka sa jabuke gdje su među ostalim pričama i bilješke o Crnoj Gori. Od zapisa hodočasnika, pa sve do čarolije gastronomskog turizma, uz vješto poigravanje s najsitnijim detaljima i upotrebom lake ironije, Zelinska gradi čudesne svjetove imaginarnog i stvarnog. Ove godine je posebnu popularnost zavrijedila knjiga-vodič “Moja lepa Srbija”.

Jelena Zelinska je poznati ruski novinar i javni djelatnik. Široj publici je poznata kao autorka radio i televizijskih emisija i kolumnistkinja u najznačajnijim ruskim novinama. Kao spisateljica je debitovala 2011. godine romanom “Na rekama Vavilonskim”. Već nekoliko godina živi i radi na Balkanu.