Budva – Promocija knjige „Crvena Stijena in Cultural and Ecological Context“

 

 

U četvrtak, 27. septembra 2018. godine, u 20 časova u Muzeju grada Budve  (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu, biće upriličena promocija knjige „Crvena Stijena in Cultural and Ecological Context“, urednika prof. Bob Vejlona sa Univerziteta u Mičigenu.

Izdavači ovog zbornika radova su Narodni Muzej Crne Gore i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti. Na promociji će govoriti akademik Pavle Pejović, mr Mitra Cerović, arheolog Narodnog Muzeja Crne Gore i Nikola Borovinić, arheolog iz Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Razgovor sa učesnicima će voditi Dušan Medin, diplomirani arheolog i master menažer u kulturi i Itana Lalović, etnolološkinja i antropološkinja.

Ovaj događaj se realizuje u okviru manifestacije međunarodnog karaktera „Dani evropske baštine“, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Umjetnost dijeljenja“.

Događaji u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ u Budvi i Crnoj Gori se realizuju u periodu od 21. do 30. septembra i njima koordinira Dušan Medin.