Budva – Promocija romana Gorana Stojičića – “Slučaj Danil Harms”U Narodnoj biblioteci Budve, u srijedu, 13.februara 2019. godine, sa početkom u 19h biće promovisana nova knjiga Gorana Stojičića, roman “Slučaj Danil Harms” čiji je izdavač Ammonite Books iz Beograda. Sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.

“Slučaj Danil Harms” daleko je od slučajnosti – zapisao je u recenziji romana pisac Đuro Radosavović. “To je precizna priča koja za uporište ima ozbiljnu izmišljotinu. Ako poverujemo u život, neće nam biti dobro, zato nam je lakše da poverujemo u iluzije, u maštu, u književnost, a takav svet Stojičić stvara na veličanstven način, majstorski.

Goran nije u svet naše književnosti ušao kasno već baš kad treba. Kad su čitaoci bili prezasićeni nepotrebnim silovanjem jezika i kad se opet javila potreba za jednostavnošću i lepotom, tad je nastupio on i uneo po parče nade, optimizma, ljubavi i nedostajuće emocije” – bilježi Radosavović.

Goran Stojičić je rođen 21. avgusta 1965. godine u Beogradu. Godine 2016.  objavio je svoju prvu knjigu „Besani”, zbirku priča u izdanju izdavačke kuće Ammonite Books. Pisana riječ, muzika i film su sastavni dio njegovog života, te je uz pomoć filmskog narativa, pjesama i ilustracija svoju prvu knjigu „pretvorio” u multimedijalnu. Sada piše za: Gle magazin, RYL magazin (gde je i urednik), Direktnu reč, Fokus vesti. Napisao je recenzije za naslove: „Morena” Aleksandre Cimpl (Ammonite Books), „Snovi za budne” Jelene Ćuslović (Ammonite Books), „Emocija” Luke Karadžuleskog (Čigoja) i „Zagrli sebe i svoj život” Sanje Trifunović Hiblović (Jakšić). „Besani” za sada imaju četiri srpska izdanja, englesko Sleepless (2016. godine, u prevodu Jelene Ćuslović), a od juna 2018. i slovenačko Nespečni, u izdanju Mladinske knjige. U toku je rad na prevodima iste knjige na još nekoliko jezika. Oktobra 2017.  Goran Stojičić pokreće Besani Live u klubu Ulica (u Beogradu), gdje kao urednik i moderator razgovara sa gostima iz svijeta kulture i umjetnosti. Učestvovao je na Književnoj koloniji Sićevo 2017, a 2018. bio je učesnik i književne rezidencije Čelobrdo. Od novembra 2017. postaje urednik izdavačke kuće Ammonite Books.