Budva – Zajednička izložba Sava Pavlovića, Petra Pićana, Nika Kalađurđevića i Buća Mitrovića

 

 

U galeriji Sveti Arhiđakon Stefan u Budvi, 21. juna 2016. godine, u 21 sat, biće otvorena zajednička izložba slika, četvorice budvanskih slikara: Sava Pavlovića, Petra Pićana, Nika Kalađurđevića i Buća Mitrovića.

Umjetnici će se predstaviti sa po pet radova rađenih u novije vrijeme, tehnikama: ulje na platnu, akvareli i pasteli, a u prigodnom programu, učestvovaće i budvanska ženska klapa Harmonija, saopšteno je iz NIP ART-PRESS-a iz Budve.

“Ova postavka, četvorice slikara, uvodi posmatrača u čudesni svijet Mediterana, iznova otkriva, zaboravljene prizore starih kuća i čudesnih ostrva, dok u apstraktnom prasku akvarela, izniču, arhetipska stabla i čuje se vječna pjesma mora”, napisala je u katalogu koji prati izložbu, profesorica književnosti Božena Jelušić iz Budve. “Tako slikari: Savo Pavlović, Petar Pićan, Bućo Mitrović i Niko Kalađurđević, podstiču naše pamćenje, hrane dušu posmatrača i otvaraju mediteransku škrinju punu blaga”, kazala je pored ostalog o ovoj izložbi, profesorica Jelušić.

Zajednička izložba četvorice budvanskih slikara, biće otvorena u galeriji Sveti Arhidjakon Stefan, narednih trideset dana, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESS-a.