“Carevo novo odijelo” u Zetskom domu


„Carevo novo odijelo“, predstava za đecu (9+) i odrasle, koju je po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković u koprodukciji JUK Herceg fest i Hercegnovskog pozorišta, biće izvedena śutra (22.03.2022.) u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 18 sati.

U predstavi koja je na repertoaru povodom Svjetskog dana pozorišta za đecu uloge tumače: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

„Predstava je skrojena kroz igru. Maštali smo o tome da napravimo predstavu o politici za đecu. Ova Andersenova bajka napisana je, kao i mnoge njegove bajke, i za đecu i za odrasle. On nije mislio da postoje neke stvari koje su samo za odrasle, a neke samo za đecu. Pisao je za đecu o stvarima za odrasle. Sve stvari koje su za odrasle jesu i za đecu, pa i politika, samo je pitanje kako je predočiti đeci. „Carevo novo odijelo“ je tako postalo igra sa ozbiljnim temama. Htjeli smo da ogolimo sve te teme za odrasle: vlast, podanik, politika, izbori, programi, demokratija, despotija, revolucija… da ukažemo na mehanizam njihovog funkcionisanja”, rekao je reditelj Petar Pejaković.

Za dramaturgiju je bio zadužen Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević, dok je producentkinja Milina Kovačević.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“. Telefon za informacije: 067 428 655.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 5 =