Centar za kulturu Tivat – Monodrama Sandre Silađev “DEJT”


 U utorak 16.08.2022. godine sa početkom u 21-00 h na ljetnjoj pozornici Centra za kulturu  u Tivtu biće održana autorska monodrama Sandre Silađev “DEJT”.

   Sredovječna gospođa i samohrana majka Olivera Živković je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje.

Olivera dakle čeka.

  Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svijet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao?

  Olivera se osjeća kao dama, usjedjelica, babadjevojka i raspuštenica, čak i kao udovica, mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21 vijeku. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom cijelom svijetu”? Ili bar na internetu?

Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 12 eura.

Informacije na broj tel.069-342-799.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − two =