Centar za kulturu Tivat – Najava programa za četvrtak 15. decembar 2016.godine

 

 

U četvrtak, 15. decembra 2016. godine, Centar za kulturu Tivat organizuje DJEČIJE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE i IZLOŽBU SLIKA.

 

17h

Dječiji savez Tivta

DJEČIJE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

Velika sala Centra za kulturu

Povodom Nove godine, Dječiji savez Tivta u saradnji sa dječijim savezom Podgorice organizuje  TRADICIONALNU PRIREDBU “DJEČIJE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE” ( kolažno zabavni program), koja će se održati 15. Decembra (četvrtak) 2016.godine sa početkom u 17.00h – VELIKA SALA CENTRA ZA KULTURU TIVAT.

 

UČESNICI PROGRAMA:

  • Š “Drago Milović” – Tivat

  • Š. “Branko Brinić” – Radovići

  • SMŠ “Mladost” – Tivat

  • JPU “Bambi” – Tivat

  • Š. “Savo Ilić” – Kotor

  • Plesne grupe : “Enigma”, “Modest” i “Bellissima”

  • Balerine – Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” Podgorica

  • Solisti: Đorđije Aleksić – Podgorica, Kataruna Radulović (Pinkova zvjezdica) – Podgorica, Sara Asanović (Pinkova zvjezdica, članica hora “Zvjezdice”) – Podgorica, Milica Ćurović (članica hora “Zvjezdice”), Dora Štampić – Tivat, Rezeda Valejeva – Tivat

  • Specijalni gost: Sejfo Seferović, glumac Gradskog pozorišta Podgorica

Scenario: Andrijana Vujičuć, profesorica

Scenografija : Zoran Kruta, akademski slikar

Voditeljica: Božidarka Čelanović, gimnazijalka

Pokrovitelji: Centar za kulturu Tivat i Opština Tivat

Sponzori: restoran “Rekoleta”, “Arsenal Art” i ”Vodovod doo” – Tivat

 

20h

IZLOŽBA SLIKA

Ana-Marija Pasković

Galerija ljetnjikovca Buća

 

U galeriji ljetnjikovca Buća, prvi put će  izlagati  svoje slike tivćanka Ana-Marija Pasković. 

„U plavoj ariji“ naziv je izložbe, o kojo Dubravka Jovanović kaže: “Kistom tivćanke Ane Marije Pasković kaplje vrijeme mora i kamena  što ga fermavaju fasade starih primorskih kuća, ponti i parapeta, onih koji su još ostali u životu.
Bove i lanterne  skupile sjećanja na vezane barke i fišćot vapora, a kapelice i crkve na otocima zavjetne riječi predaka šapuću moru.
Tamo đe Gospa spava, budni su valovi za nove plovidbe duha i gušta svih onih koji moraju kolurom, notom, perom  u hodočašću ljepotama Boke Kotorske….Zato sam pred  slikama Ane Marije Pasković zastala duže, kao pred oblacima koji slike tvore i oblicima koji se odmah rasprše ali se drugi, novi crtaju nebeskim platnom.
Čini mi se da Ana Marija moleći bdije da zaustavi taj bokun neba što je sišao u nas i taj komadić mora što u akorde vječne bokeške pjesme zrijeva.
Kroz škura sopstvene duše ova mlada slikarka prostor i plavu ariju koju diše, sebi hoće da pokori, pa joj zavičaj u jedno oko staje, drugim se iznova rađa…
Ani Mariji  da se barke, vesla, jedra i sidra bonacom  ogledaju u zatone i vale, u pila i počule,  da joj zlatna žica treperi uz more za nove slike.“

Ana-Marija Pasković, rođena je 08.07.1990 godine u Kotoru. Završila je menadžment za bezbjednost marina i jahti. Ovo je prvi put da se samostalno predstavlja u galerijskom prostoru. Izlaže 22 rada, tehnikom ulje na platnu. Trenutno živi i stvara u Tivtu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − eight =