Centar za kulturu Tivat – Najava programa za srijedu, 14. decembar 2016.godine

 

 

U srijedu, 14. decembra 2016. godine, Centar za kulturu Tivat organizuje dva događaja KONCERT TRIO i FILM – STADO

 

20h

KONCERT TRIO  –  2 flaute i klavir

Dijana Orlandić- flauta, Angela Mijušković- flauta i Amir Džaković – klavir

Galerija ljetnjikovca Buća u 20:00h

 

U prostoru Galerije ljetnjikovca Buća u Tivtu,  u srijedu, 14.12. biće izveden koncert, trio  – 2 flaute i klavir. Trio čine: Dijana Orlandić- flauta, Angela Mijušković- flauta  i Amir Džaković – klavir.

Program:    1. G.F. Handel: Sonata B- Dur ( Adagio, Allegro, Largo, Allegro)  

  1. Ch. Doppler- Fantaisie

  2. E. Kronke- Deux Papillons

  3. F. Doppler- Duettino Americano

Ulaz je slobodan.

 

Biografije:

Dijana Orlandić (1989) je rođena na Cetinju. Niže i srednje muzičko obrazovanje je stekla u Kotoru, u klasi prof. Jasminke Terzić i doc. Žane Lekić. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade među kojima su: I nagrada na Međunarodnom takmičenju u Požarevcu, I nagrada na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, I nagrada na Međunarodnom takmičenju u Barleti. Pohađala je  majstorske kurseve kod istaknutih flautista: prof. Ljubiša Jovanović (Srbija); Karolj Maročik (Srbija); Mishel Debost (Amerika); Matej Zupan (Slovenija); Felix Renggli (Švedska); Vinsent Lukas (Francuska). Kao prva flauta  Young Euro Classic orkestra  nastupala je u Concert Haus-u u Berlinu, Kaselu, i Splitu, pod dirigentskom upravom Henriha Šifta. Treću godinu studija završila je u Kini u klasi prof. Gouliang Hana.Tokom boravka u Kini, Dijana je imala čast da radi sa James Galway-em, najvećim flautistom našeg vremena. Godinu kasnije kao njegov stipendista pohadjala je masterclass u Švajcarskoj. Diplomirala je na  Muzičkij Akademiju na Cetinju u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Angažovana  kao profesor u Muzičkoj školi „Vasa Pavic”  u Podgorici.

 

Angela Mijušković

Rođena je 30.07.1988.gog. u Kotoru. Niže muzičko obrazovanje je stekla u ŠOSMO “V. Matjan” u klasi prof. Jasminke Terzić, a srednju muzičku školu je završila u Kotoru i Podgorici u klasi doc. Žane Lekić i prof. Jasminke Terzić. U toku školovanja osvojila je mnogobrojne specijalne i prve nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, među kojima je i: Specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju u Barleti (2001. I 2003.god.)  I nagrada na Međunarodnom takmičenju”tahir kulenović” U Valjevu (2000. I 2003.god.), I nagrada na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jerović” u Beogradu. Takođe je sa raznim kamernim sastavima osvojila nagrade i ostvarila značajne nastupe. Članica je kvarteta flauta “Talija” koji je osnovan 2007.god. u klasi doc. Žane Lekić. Pohađala je majstorske kurseve kod vodećih flautist : Ljubiša Jovanović, Matej Zupan, Đovani Maređini, Vinsent Lukas…Bavi se pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Tivtu i Kotoru.

 

 Amir Xhakoviq [Džaković]

Rođen 1985. godine. Srednju muzičku školu završio je u Skadru, tokom koje je redovno pohađao časove kod pijanistkinje i pedagog Muzicke Akademije u Tirani Anite Tartari. 2007. godine diplomirao je u klasi red. profesora Vladimira Bočkarjova, te je u periodu od 2008. do 2009. godine redovno pohađao časove sa beogradskim pijanistom Aleksandrom Serdarem. 2012. magistrirao je u Lemmensinstituut-u [Belgija – Leuven] u klasi američkog pijanista Alan-a Weiss-a. Tokom i nakon studija učestvovao je na brojnim takmičenjima, od kojih se izdvajaju sljedeće nagrade: druga nagrada „EPTA“ – Tirana 2002; druga nagrada „EPTA“, Tirana 2003; prva nagrada na „International Competition“, Priština 2003; prva nagrada „Republičko Takmičenje“, Cetinje 2004. Učesnik je brojnih festivala, poput: „Chopin“ Festival Tirana – Albanija 2003, 2004, 2007; Festival „Ultra Padum“ Pavia – Italija; Festival „Grad Teatar“ Budva – Crna Gora 2007; Festival „Flute Sounds“ Priština – Kosovo 2011.; koncertna sezona Univerziteta Umjetnosti u Tirani 2013; “Pianodrom Festival” – 2013 u Tirani; Ciklus “Mladi Crnogorski Pijanisti” 2014; 2015. godine je nastupao kao solista sa Radio Simfonijskim Orkestrom Albanije 2015, a 2016 je nastupao sa mladim orkestrom Albanije i Crne Gore. Tokom studija, bio je polaznik kurseva kod profesoria Natalia Trull, Norma Ficher i Frederic Rzewski. Trenutno je na Doktorskim studijama u Beogradu u klasi Profesora Aleksandra Serdara.

 

Srijeda, 14 decembar 2016.g.
18:00h  20:00h  22:00h

 

Četvrtak, 15.decembar 2016.g.
18:30h  20:30h  22:30h

 

F I L M  –  S T A D O

Velika sala Centra za kulturu Tivat

 

Režija: Nikola Kojo

Scenario: Nebojša Romčević 
Producenti: Nikola Kojo, Biljana Prvanović

Direktor fotografije: Dušan Joksimović
Kostimograf: Sanja Džeba

Scenograf: Dukan Radenković

Maska: Tanja Lipanović

 

Uloge:  Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Vesna Trivalić, Nikola Djuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Bane Trifunović…

Film STADO, u režiji Nikole Koja, biće prikazan u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat u srijedu, 14. decembar sa početkom u 18:00h  20:00h  22:00h i u četvrtak, 15.decembar u  18:30h  20:30h  22:30h

„Stado“ je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizliječivi entuzijasti, slijepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umjetničko delo.Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila  crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.                    
Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umjetnici i dok postoji država.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + six =